Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ
Εξυπηρέτηση στα μεγάλα συμφέροντα

Σε συγκέντρωση καλεί τη Δευτέρα η Δημοκρατική Συνεργασία, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις για την ανακατασκευή του γηπέδου «Νίκος Γκούμας»

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ μαζί με πλήθος άλλων χώρων που ως μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος, ξεκίνησε (και τυπικά) με την υπογραφή από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, της άδειας κατεδάφισης. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση προσφέρεται (και αξιοποιείται από τους ενδιαφερόμενους) για εντυπωσιασμό και αποπροσανατολισμό (συναισθήματα φιλάθλων κλπ) στην πραγματικότητα πρόκειται για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων, σε βάρος του λαού της Ν. Φιλαδέλφειας.

Γιατί κανείς δε διαφωνεί με τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ομως η ταμπακιέρα είναι στα υπόλοιπα. Από ποιον, σε όφελος ποιου και με τι όρους. Οι διοικήσεις λοιπόν των εταιριών (ΠΑΕ, ΚΑΕ) που διαφεντεύουν την ΑΕΚ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προχωρούν στην απόλυτη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του γηπέδου. Ολα τα άλλα είναι δικαιολογίες για κατανάλωση και δημιουργία άλλοθι.

Η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία αρνείται να παίξει στο παιχνίδι εντυπώσεων και συμφερόντων που θα αποβούν σε βάρος του φιλαδελφειώτικου λαού και γι' αυτό διαφωνεί με την υπόθεση, όπως έχει δρομολογηθεί. Από την αρχή αποκάλυψε τις πραγματικές πτυχές του θέματος. Κατήγγειλε την παρανομία με την καταστρατήγηση του παραχωρητηρίου (επιτρέπει μόνο αθλητική χρήση και απαγορεύει ρητά εμπορική χρήση) αλλά και το «έγκλημα» που ετοιμάζουν κυβέρνηση - μεγαλοεπιχειρηματίες, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής (η οποία ψέλλισε κάποια πράγματα για μικροπολιτικά οφέλη και να διώξει από πάνω της την ευθύνη).

Ο ιδιαίτερα αυξημένος συντελεστής δόμησης θα «πνίξει» την περιοχή, οι υπόλοιπες κατασκευές (εμπορικό κέντρο κλπ) θα «γονατίσουν» πολλαπλά την πόλη, ενώ σημαντικό μέρος της δασικής έκτασης θα καταστραφεί, με εύκολα αντιληπτές συνέπειες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δήλωσε την αντίθεσή του και επισημαίνει στους αρμόδιους ότι το τερατούργημα που ετοιμάζουν θα δημιουργήσει «δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή»...

Μάλιστα η παράταξη, την ερχόμενη Δευτέρα στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (οδός Ν. Τρυπιά), διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα: «Οι θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας για το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ». Σε ανακοίνωση - κάλεσμα, προς τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας, που εξέδωσε χθες η Δημοκρατική Συνεργασία, υπό τον τίτλο - ερώτηση «όλα για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων;», αναφέρεται: «Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την προτεινόμενη από την Ερασιτεχνική (λέγε ΠΑΕ - ΚΑΕ) ΑΕΚ ανακατασκευή του γηπέδου και τις προβλεπόμενες χρήσεις; Γιατί η κυβέρνηση σπεύδει στην ικανοποίηση της πρότασης "Γρανίτσα"; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Είναι δυνατή η ανακατασκευή του γηπέδου "με ήπιες εμπορικές χρήσεις" ή με ανταλλάγματα; Τι εξυπηρετούν αυτές οι απόψεις; Τι πρέπει να γίνει;»... Οι απαντήσεις τη Δευτέρα στη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ