Κυριακή 20 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Δε νηστεύουν μονάχα οι πιστοί αυτή την εβδομάδα, αλλά και οι πιστοί στην παράδοση. Ετσι, σχεδόν οι περισσότεροι Ελληνες, έστω κι αν το κάνουν από συνήθεια, απέχουν από το κρέας. Κάνουν μια ολιγοήμερη αποτοξίνωση, γιατί γνωρίζουν ότι το αρνάκι, το καημένο, περιμένει στωικά το τέλος του στη σούβλα. Το αρνάκι... Αφήστε, αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία και δυστυχώς είναι ελάχιστοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να την ακούσουν. Κάτι όμως πρέπει να βάλουμε στο στόμα μας, κάτι νόστιμο, φυσικά. Αλήθεια, τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας από χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό; Θα χρειαστούμε: Ενα κιλό χταπόδι, 1/4 του κιλού μακαρονάκι κοφτό, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα κιλό ώριμες ντομάτες ή μια κουταλιά της σούπας μπελτέ, αλάτι και πιπέρι. Και, πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το βγάζουμε από το νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκι. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό ή τον μπελτέ λιωμένο σε δυο φλιτζάνια ζωμού όπου έχει βράσει το χταπόδι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το χταπόδι, προσθέτουμε λίγο ζουμί και ρίχνουμε και το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το φαγητό έτσι ώστε να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστό. Καλή μας όρεξη. Τελικά, τα λαδερά είναι πιο νόστιμα, δεν είναι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ