Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκβιάζει με απολύσεις η TVX GOLD

Με στόχο να  αποσπάσει την άδεια χωροθέτησης για τη μονάδα μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα

Σε 105 απολύσεις εργαζομένων θα προχωρήσει - σύμφωνα με πληροφορίες - μέχρι το τέλος του χρόνου η TVX HELLAS. Με τον τρόπο αυτό τα ξένα «αφεντικά», στα οποία εκποίησε η κυβέρνηση Σημίτη τα μεταλλεία χρυσού Κασσάνδρας, προκαλούν καθώς επιδιώκουν να αποσπάσουν την άδεια λειτουργίας της μονάδας μέσω της έντασης των εκβιασμών τόσο στους κατοίκους της περιοχής (να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος) όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (να της εγκρίνει την άδεια χωροθέτησης για τη μονάδα μεταλλουργίας, αλλά και για ορυχεία στην περιοχή).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή της TVX υπαγορεύτηκε από την πολυεθνική «Normandy», που έχει εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό της εταιρίας.

Στο μεταξύ η μητρική εταιρία TVX GOLD αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού αδυνατεί να βρει χρηματοδότες των επενδύσεών τους. Αυτή η στιγμή, η μετοχή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει πέσει σε πολύ χαμηλή τιμή. Πέρα όμως από αυτό, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και από δύο «εταιρίες» που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας ποσοστό 25% της TVX HELLAS ως αντίτιμο για την παραχώρηση εμπιστευτικών πληροφοριών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το ελληνικό δημόσιο για την πώληση των μεταλλείων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του 25% (που διεκδικούν οι δύο εταιρίες) έχει παραχωρηθεί δικαστικά στην αμερικανική εταιρία «Alfa Group» για τις εμπιστευτικές πληροφορίες που παρείχε και αυτή στην TVX GOLD.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η δικαστική διελκυστίνδα μεταξύ της TVX GOLD και της «Alfa Group», αφού η πρώτη ζητεί πίσω το ποσοστό που έχει επιδικαστεί στη δεύτερη και η δεύτερη διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό από το 25% που ήδη κατέχει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ