Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
Εντατικοποίηση ελέγχων «για τα μάτια του κόσμου»

Την παραδοσιακή εγκύκλιο που προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, ενόψει της αυξημένης ζήτησης και διάθεσης προϊόντων, έστειλε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας και συγκεκριμένα στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα Εμπορίου το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους έλεγχοι, έστω και «εντατικοί», στην πραγματικότητα, είναι απλώς στάχτη στα μάτια, στο βαθμό που η διαμόρφωση των τιμών είναι ανεξέλεγκτη και η παραπλάνηση και καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι μέρος του «ελεύθερου ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς».

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου καλούνται να έχουν καθημερινή παρουσία σε σημεία πώλησης, όπου αυτές τις μέρες παρατηρείται αυξημένη αγοραστική κίνηση. Οι έλεγχοι να εστιάζουν στην ανάρτηση πινακίδων στα είδη διατροφής, που θα αναγράφουν την τιμή πώλησης του προϊόντος, το μέτρο βάρους, την προέλευση και την ποιότητα του είδους. Επίσης, να ελέγχεται ο τρόπος που ζυγίζονται τα είδη για το ενδεχόμενο είσπραξης μη νόμιμων τιμών μέσω της ελλιποβάρειας, καθώς και η διαμόρφωση των τιμών στα οπωροκηπευτικά, στα οποία ισχύει ακόμα συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους. Ειδικά, δε, για τα αμνοερίφια, αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου, πρέπει να υπάρχουν οι ενδείξεις που υποδηλώνουν την καταλληλότητα των σφαγίων και την προέλευσή τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, συναντήθηκε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος με τον υφυπουργό Οικονομίας Απ. Φωτιάδη, με αντικείμενο τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην πασχαλινή αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ