Κυριακή 20 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Η ΕΥΡΩΠΗ (τους)

Προπολεμικά ήταν ένα υπαίθριο τσίρκο - τέντα, εκεί κατά την Αιόλου, ένα τσίρκο των «θαυμάτων» που έδειχνε κατά τον κράχτη της εισόδου το φίδι με «τας δύο κεφαλάς», το φιδάκι, τον «Παναγή», το κρανίο του Μωάμεθ όταν ήταν μικρός και ένα δεύτερο, όταν... μεγάλωσε!

Ηταν, ακόμη, μια γυναίκα που την έκοβαν με το πριόνι στη μέση και την επανασυναρμολογούσαν.

Οσοι ευκολόπιστοι έμπαιναν μέσα και έβγαιναν απογοητευμένοι γιατί γελάστηκαν, ντρέπονταν να το ομολογήσουν και διαβεβαίωναν όσους συναντούσαν έξω ότι όλα όσα είδαν - (και δεν είδαν) - ήταν εξόχως ενδιαφέροντα.

Ετσι, λοιπόν ένα διαφορετικό εκσυγχρονισμένο τσίρκουλο της ΕΥΡΩ-Ενωσης, εκεί στη στοά του Αττάλου έδωσε στους νεοεισερχόμενους δέκα, το «όραμα» θαυμάτων και γητεμάτων, η ανταμοιβή προφανώς για τη συνεισφορά τους στον πόλεμο του τρομοκράτορα. Αργότερα θα καταλάβουν ότι εκείνο που θα έχουν ως ενθύμιο θα είναι ο στυλογράφος της υπογραφής.

Αργότερα θα καταλάβουν ότι άλλοι, οι μεγάλοι, θα είναι οι μαγαζάτορες του ΕΥΡΩτσίρκου και άλλοι, οι της δεύτερης ταχύτητας, που θα τρέχουν για να προλάβουν την «ωρίμανση και την εναρμόνιση, τους εικονικούς και τους πραγματικούς δείκτες της οικονομίας, τη «δημιουργική λογιστική».

Και βέβαια, θα μοιράζονται μεταξύ τους και υπέρ των ισχυρών, την ευρωπαϊκή ανεργία, την απασχολησιμότητα, τα ελαστικά ωράρια και την υποταγή στην πλανηταρχία.

Ο συμβολισμός των χελιδονιών της Σαντορίνης είναι ωραίος, αλλά τα χελιδόνια έρχονται την άνοιξη και μας αποχαιρετούν το φθινόπωρο.

Κατά τα άλλα, η προεδρεύουσα των «διευκολύνσεων», κατάφερε να αποκλείσει κάθε συζήτηση για τους πολέμους του τρομοκράτορα.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ