Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Διεθνές κατηγορητήριο κατά του ΝΑΤΟ

Ενα ακόμη δικαστήριο σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα εκδικάσει την επιθετική δράση του ΝΑΤΟ κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται για το Δικαστήριο της Βιέννης, που λαμβάνει χώρα σήμερα από τις 10.00 πμ έως τις 9.00 μμ στο πολυτεχνείο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Οι συμμετασχόντες σε αυτό το δικαστήριο, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αυστρίας και κάποιων τοπικών οργανώσεων του κόμματος των «Πρασίνων», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, «συγκεντρώνονται για να καταγγείλουν τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Βίκτορ Κλίμα, τον αντικαγκελάριο Σούσελ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους(...) ενάντια στη συνηγορία και την αρωγή που έδωσαν σε αυτόν τον επιθετικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά του λαού και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Ενάντια στη συμμετοχή σ' έναν πόλεμο με πολιτικά, επιστημονικά μέσα, με την αρωγή που δόθηκε στην επιμελητειακή υποστήριξη, αλλά και με την άμεση συμμετοχή των στρατιωτών». Και όλα αυτά όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, παρά το γεγονός ότι «με το κεκτημένο δικαίωμα, μετά από αγώνες, της ουδετερότητας της χώρας» καθώς η Αυστρία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ομως προσέφερε τον εναέριο χώρο, αλλά και τα αεροδρόμια της χώρας για τις φονικές πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, όταν βομβάρδιζαν τη γιουγκοσλαβική επικράτεια.

Γι' αυτό το κατηγορητήριο δε στρέφεται απλά και μόνο κατά του Αμερικανού στρατηγού και γενικού διοικητή των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, Ράμσεϊ Κλαρκ και των Αυστριακών αξιωματούχων. Στρέφεται και κατά του στρατηγού της γερμανικής Μπούντεσβερ Ελμαρ Σμέλινγκ, του Βίλφρεντ Γκραφ, του «Πράσινου» υπεύθυνου του εργαστηρίου σχεδιασμού και διαμόρφωσης, του εκδότη Χάνες Χόλμπάουερ και άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ