Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Σε τιμή ... συκωταριάς η ντομάτα

Eurokinissi

Αντιμέτωποι με τις τιμές των οπωροκηπευτικών, που είναι αυξημένες μέχρι και 80% σε σύγκριση με εκείνες που επικρατούσαν το Γενάρη, βρίσκονται αυτές τις μέρες οι καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται να γεμίσουν το καλάθι τόσο για τις καθημερινές ανάγκες όσο και για τις αυξημένες ανάγκες του Πάσχα. Την ίδια στιγμή, στα αμνοερίφια, που έχουν την «τιμητική» τους τέτοιες μέρες, οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά μεν, πλην όμως, έτσι κι αλλιώς, υψηλά για τα λαϊκά εισοδήματα, επίπεδα της τάξης των 6-9 ευρώ το κιλό.

Πάντως, χτες η κίνηση τόσο στη Βαρβάκειο Αγορά όσο και στα συνοικιακά κρεοπωλεία και μανάβικα δεν παρουσίαζε κάποια αύξηση, ενώ οι ίδιοι οι καταστηματάρχες διαπιστώνουν μια συγκράτηση από τη μεριά των καταναλωτών στις παραγγελίες για αμνοερίφια.

Οσον αφορά στις τιμές, χτες στη Βαρβάκειο τα αρνιά γάλακτος με την ένδειξη «ντόπιο» πωλούνταν προς 5,99-8 ευρώ το κιλό, το ίδιο και τα κατσίκια γάλακτος, ενώ μέχρι 9 ευρώ φτάνουν στα συνοικιακά κρεοπωλεία. Τα έντερα πωλούνται προς 3,72-4,50 ευρώ και οι συκωταριές μέχρι 6 ευρώ το κιλό, ενώ μέχρι 8 ευρώ πωλούνται οι συκωταριές γάλακτος σε συνοικιακά κρεοπωλεία.

Από τα οπωροκηπευτικά, ακριβότερα μέχρι και 80% σε σύγκριση με το Γενάρη πωλούνται τα λάχανα στις λαϊκές αγορές, ενώ στη Βαρβάκειο η ντομάτα πωλούνταν χτες 1,40 μέχρι και 3 ευρώ το κιλό. Κοντά δύο ευρώ το κιλό πωλείται αυτές τις μέρες το σπανάκι, στα 1,60 ευρώ το κουνουπίδι, 2,5 ευρώ το κιλό έφτασαν τα φρέσκα κρεμμυδάκια και 0,80 ευρώ το μαρούλι. Τα καρότα έφτασαν να πωλούνται 2,80 ευρώ το κιλό, ακριβότερα κατά 64% σε σύγκριση με τις αρχές του χρόνου, τα ξερά κρεμμύδια πωλούνται προς 0,70 ευρώ το κιλό, οι πατάτες 0,40-0,70 ευρώ, τα μήλα ξεπερνούν και το ένα ευρώ, ενώ τα πορτοκάλια πωλούνταν χτες στη Βαρβάκειο μέχρι και 1,5 ευρώ το κιλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ