Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Αρχισε η «σφαγή» των βαμβακοπαραγωγών

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ

Τα πρώτα «βόλια» από την εφαρμογή της επαίσχυντης κυβερνητικής απόφασης, για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα, χτύπησαν την αγροτιά της Ροδόπης. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καταγγέλλει την «απόφαση - λαιμητόμο για τους αγρότες της χώρας και του νομού» - όπως τη χαρακτηρίζει - τονίζοντας πως πρόκειται για «τυπικό δείγμα της βαθιά αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση με θρησκευτική ευλάβεια, συνεπικουρούμενη από ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ».

Από το «τσεκούρωμα» στη βαμβακοκαλλιέργεια γλιτώνει μόνο το 25% των αγροτών του νομού, ενώ τις καταστροφικές συνέπειες από την εφαρμογή αυτής της απόφασης θα «γευτούν» όλοι οι βαμβακοκαλλιεργητές. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ: «Η απόφαση αυτή συνοδεύεται με την αύξηση κατά 20% του προστίμου συνυπευθυνότητας για όλους τους βαμβακοκαλλιεργητές χωρίς εξαιρέσεις και μείωση της χρηματοδότησης της βαμβακοκαλλιέργειας από την ΕΕ. Πρόκειται για μια απόφαση που η κυβέρνηση χωρίς ντροπή παρουσίασε ως θετική για τους φτωχομεσαίους αγρότες, γιατί τάχα με αυτόν τον τρόπο δε θα πλήρωναν πρόστιμο συνυπευθυνότητας».

«Η απάντηση σε μια τέτοια απόφαση, τονίζεται στην ανακοίνωση, πρέπει να είναι αγώνας επίμονος, μαζικός, δυναμικός της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, αλλά και των άλλων εργαζομένων και μικρομεσαίων επαγγελματιών της πόλης. Είναι μια απόφαση που θα οδηγήσει τους αγρότες να στείλουν στην κάλπη μήνυμα ισχυρό στα κόμματα του δικομματισμού ότι τα τερτίπια και οι κοροϊδίες τους δεν περνάνε, κατεβάζοντας τα ποσοστά τους στο χαμηλότερο δυνατό σημείο. Να στείλουν μήνυμα και στους τοπικούς υποψηφίους τους, που δημαγωγούν στην πλάτη του βαριά λαβωμένου αγρότη, κάνοντας ότι δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, άλλος με επιστολές στον υπουργό τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές και άλλος με επίκληση πολιτικών, που δε βγαίνουν έξω από τη λογική των αποφάσεων της ΕΕ».

Η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να δυναμώσουν τη θέλησή τους για εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί ήταν και είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε στον αγώνα τους και γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένη πρόταση ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, για στήριξη του εισοδήματός της, για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Πολιτική αντίθετη με τις οδηγίες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ