Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θυσία στο «Μολώχ της ασφάλτου»

Στην αποκριάτικη έξοδο έχασαν τη ζωή τους 24 άτομα και 321 τραυματίστηκαν, σε 264 τροχαία ατυχήματα

Οι ζωές 24 συνανθρώπων μας έγιναν θυσία στο βωμό του «Μολώχ της ασφάλτου». Αλλοι 321 τραυματίστηκαν σε 264 τροχαία, που έγιναν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας μας το γιορταστικό τριήμερο. Εξάλλου «Γολγοθάς» έγινε για χιλιάδες Αθηναίους η επιστροφή από την αποκριάτικη έξοδο, μέσω της Εθνικής Οδού Αθήνας - Κορίνθου.

Την Καθαρή Δευτέρα, σε μετωπική σύγκρουση δυο ΙΧ, σκοτώθηκαν οι Ανέστης Γεωργιτσόπουλος, 33 χρόνων και Ιωάννης Βασιλάκογλου, 28 χρόνων. Ο 33χρονος οδηγός έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το δεύτερο ΙΧ στον επαρχιακό δρόμο Καλοχωρίου - Θεσσαλονίκης. Στο 410ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθήνας - Λαμίας αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος Απόστολος Παπαγεωργόπουλος, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με το ΙΧ που οδηγούσε η 31χρονη Ηλιάνα Τσαμαντάνη. Σκοτώθηκε η συνοδηγός του πρώτου ΙΧ Ευγενία Τσελέπη, 26 χρόνων. Τραυματίστηκαν οι δυο οδηγοί και οι συνεπιβάτες. Επίσης, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος Δημήτρης Πριμηκήρης, ενώ κινούνταν στην Εθνική Αθήνας - Λαμίας, βγήκε από την πορεία του και έπεσε σε στάση λεωφορείου, στο 14ο χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Γεράσιμος Λαχανάς, 73 χρόνων.

Το 1999 είχαν σκοτωθεί 17 άτομα και 314 είχαν τραυματιστεί, ενώ πρόπερσι σκοτώθηκαν 22 άτομα και τραυματίστηκαν 336.

Οι ουρές της επιστροφής την Καθαρή Δευτέρα ξεπέρασαν σε μήκος τα πέντε χιλιόμετρα στα διόδια της διώρυγας της Κορίνθου και στην Κακιά Σκάλα. Αιτία του προβλήματος ήταν η μεγάλη έξοδος, αφού από τις πύλες των διοδίων πέρασαν προς την επαρχία πάνω από 200.000 οχήματα, αλλά και τα έργα διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού στην Κακιά Σκάλα, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση για τα νησιά του Αιγαίου, του Σαρωνικού και του Αργολικού. Πάνω από 32.000 άτομα ταξίδεψαν προς τα νησιά, ενώ πέρσι ήταν 21.969. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 16.120 επιβάτες, έναντι 10.136 πέρσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ