Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Απλήρωτες υπερωρίες για εργασία στους σεισμούς

Απλήρωτοι παραμένουν οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής που εργάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν με το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Και αυτό παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις «αρμοδίων» του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα πληρωθούν.

Οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και οι τεχνικοί των δήμων της περιοχής και άλλων δημοσίων υπηρεσιών (συνολικά περίπου 100 άτομα), έξι μήνες από το σεισμό, δεν έχουν πληρωθεί την υπερωριακή τους απασχόληση, την εργασία τους κατά τις εργάσιμες μέρες, ούτε καν τα οδοιπορικά που δικαιούνται. Και αυτό ενώ υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών της ίδιας Νομαρχίας, αλλά και των υπουργείων, έχουν πληρωθεί όσα δικαιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απλήρωτοι υπάλληλοι που απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ζήτησαν την πληρωμή τους, επισήμως δεν πήραν απάντηση. Ανεπισήμως, «αρμόδιοι» τούς «έκαναν μπαλάκι» στέλνοντάς τους στη Νομαρχία, για να διεκδικήσουν από εκεί τα δεδουλευμένα τους.

Αλλοι «αρμόδιοι» του υπουργείου εφάρμοσαν παρελκυστική τακτική: Προκειμένου ο κάθε υπάλληλος να αποδείξει πόσες και ποιες μέρες εργάστηκε, τούς πρότειναν να προχωρήσουν σε χρονοβόρες διαδικασίες, που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ένα τρίμηνο μέχρι να ολοκληρωθούν.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Νομαρχίας έχουν καταθέσει από τα τέλη Σεπτέμβρη στο ΥΠΕΧΩΔΕ κατάσταση με τα ονόματα των τεχνικών που εργάστηκαν τις μέρες του σεισμού. Τότε είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα εκδοθεί απόφαση για την πληρωμή τους. Δεν έγινε τίποτα. Μέχρι σήμερα, λαμβάνουν υποσχέσεις ότι «θα τα κανονίσουμε».

Η δυσαρέσκεια των εργαζομένων στρέφεται και προς το νομάρχη, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα κάποια ενέργειά του, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα των υπαλλήλων. Και αυτό, ενώ υπάλληλοι της Νομαρχίας πληρώθηκαν για τις υπερωρίες τις μέρες του σεισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, προβλήθηκε ως επιχείρημα από την πλευρά του νομάρχη, ότι για την πληρωμή τους προϋπήρχε κονδύλι στον προϋπολογισμό. Ομως, στην απόφαση αναφέρθηκε και ως λόγος πληρωμής το γεγονός του σεισμού και η υπερωριακή εργασία εκείνη την περίοδο.

Πρόσφατα το θέμα τέθηκε και στη Βουλή, από τους βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη και Ορ. Κολοζώφ, που με Ερώτησή τους στην υπουργό Εσωτερικών, ρωτούν ποια μέτρα θα παρθούν, ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ