Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε χαρίζουμε τα παιδιά στα σκλαβοπάζαρα

Εκδήλωση στα Μελίσσια για την 8η του Μάρτη

Με ένα κόκκινο γαρίφαλο και με την παρουσία τους στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων με θέμα: «Κοινωνική προστασία της μητρότητας », τίμησαν δεκάδες γυναίκες και άντρες, το αίμα των πρωτοπόρων γυναικών - εργατριών της Ν. Υόρκης το 1857.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ευαγγελία Κρασά, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων και μέλος της ΟΓΕ, που υπογράμμισε ότι «η 8 Μάρτη δεν είναι επέτειος για χορούς και τσιφτετέλια, αλλά για αγώνες και δράση».

Για την ανάγκη της προστασίας και στήριξης της μητρότητας από το κράτος, μίλησε η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ. «Το δημογραφικό και η μητρότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, χωρίς την προστασία της μητρότητας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας θα οξύνεται. Η Κ. Μπουντούρογλου κάλεσε τις γυναίκες να στείλουν μήνυμα σε όσους «προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο μας, ότι οι Ελληνίδες δε χαρίζουν τα παιδιά στα σκλαβοπάζαρα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δε θα τα χαρίσουν στους μισθοφορικούς στρατούς του ΝΑΤΟ, που προετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν λαούς έξω από τα σύνορα της χώρας μας». Και έκλεισε με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες της Γιουγκοσλαβίας, «που προσπαθούν να μαζέψουν τις σάρκες τους από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και θα μας βρουν δίπλα τους με κάθε τρόπο αντίστασης και πάλης, τώρα που τα τύμπανα των γερακιών του πολέμου ξανααπειλούν τη χώρα τους ».

Η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε: «Δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα που να μην είναι πολιτικό. Δεν είναι πολιτικό το θέμα, που αφορά τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν και τους μισθούς που παίρνουν γυναίκες που δουλεύουν στα εργοστάσια;».

Αναφερόμενη στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, είπε: «Το τέρας ετοιμάζεται να ξαναβγάλει το κεφάλι του. Είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή. Πριν φτάσει ο εφιάλτης ακόμα πιο κοντά, πρέπει να διεκδικήσουμε πάλι. Είναι πολιτικό το θέμα. Είναι κοινός αγώνας και όχι αγώνας φύλων. Δεν έχω να τάξω τίποτα, πλην μιας ελπίδας. Οποτε σηκώθηκε κεφάλι από τους πολλούς, το θηρίο έπεσε. Ολες οι γυναίκες να βοηθήσουμε στον αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού»...

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Μελισσίων Χριστόφορος Φρεμεντίτης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Χρ. Μέντζος και δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ