Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στον αγώνα για έκτη βδομάδα

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας ενάντια στις αντεργατικές παρεμβάσεις κυβέρνησης και διοίκησης

Στην έκτη βδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μπήκαν από χτες οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρόλεϊ (οδηγοί) και όπως όλα δείχνουν, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, αφού κυβέρνηση και διοίκηση ΗΛΠΑΠ αδιαφορούν πλήρως για τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους και για την αναστάτωση στις συγκοινωνίες.

Οι οδηγοί αντιστέκονται με τον αγώνα τους στην προσπάθεια κυβέρνησης και διοίκησης για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα, με «σπαστά» ωράρια μέχρι και 15 ώρες τη μέρα και αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν επί δεκαετίες.

Οι οδηγοί των τρόλεϊ πραγματοποίησαν χτες τρεις δίωρες στάσεις εργασίας (6.30 - 8.30 π.μ., 1.30 - 3.30 μ.μ. και 6.30 - 8.30 μ.μ.). Τις ίδιες ώρες έχουν προγραμματίσει νέες στάσεις εργασίας μεθαύριο Παρασκευή, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ., με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης, ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Επίσης, μέχρι την Παρασκευή, οι οδηγοί τρόλεϊ δε θα εργάζονται στο δεύτερο μέρος της πρωινής «σπαστής» βάρδιας και στο πρώτο μέρος της απογευματινής. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά 12 - 4 μ.μ. θα κυκλοφορεί το 40% των τρόλεϊ. Σημειώνεται τέλος ότι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ ζητούν να αλλάξουν τα δρομολόγια που σχεδιάστηκαν πρόχειρα και να μην καταργηθεί η ιατρική υπηρεσία, όπως προβλέπει ο νόμος 2669/98, που χτυπά το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ΗΛΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ