Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Εγκληματική επίθεση!

«Αγνωστοι» έριξαν την Κυριακή χειροβομβίδα εναντίον των απεργών της επιχείρησης, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Μια πρωτοφανή εγκληματική επίθεση δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 12 του Μάρτη, οι απεργοί εργαζόμενοι της εταιρίας «Ι. Λυμπερόπουλος ΕΕ», από δύο άγνωστους που έριξαν εναντίον τους χειροβομβίδα! Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πύλη της επιχείρησης πετώντας τη χειροβομβίδα εναντίον των συγκεντρωμένων απεργών που τη φρουρούν σε 24ωρη βάση. Η χειροβομβίδα έπεσε πίσω από ένα μεγάλο σωρό από ξύλινες παλέτες δίπλα στην είσοδο της επιχείρησης, που συγκράτησαν τα θραύσματα της έκρηξης και αυτός είναι ο λόγος που δε θρηνήσαμε θύματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών χαρακτηρίζει την ενέργεια «βάρβαρη τρομοκρατική και δολοφονική επίθεση "μαφιόζικου" τύπου» και καταγγέλλει ότι σκοπός της ήταν η τρομοκράτηση των απεργών. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, αντιδρώντας στην επίθεση, κήρυξε για αύριο 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα, από τις 12.30 μέχρι 15.30 και καλεί όλα τα σωματεία - μέλη και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο.

Η διεύθυνση της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να εξασκήσει πίεση στο σωματείο και την Ομοσπονδία να εγκαταλείψουν την απεργία, προχώρησε στην απόλυση όλου του προσωπικού.

Χτες, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπέβαλλε μήνυση κατ' αγνώστων στον εισαγγελέα Ε. Ζαχαράκη. Η αντιπροσωπεία του ΕΚΘ εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων της πόλης για τις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες και ζήτησε από τον εισαγγελέα να διενεργήσει αμέσως έρευνα σε βάθος για την αποκάλυψη των ενόχων. Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΘ τονίζει ότι «οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν υποστέλλονται κάτω από τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά θα εκδηλώνονται εφόσον καταπατούνται τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα»...

Παρόμοια επίθεση είχε εκδηλωθεί πριν ένα μήνα περίπου ενάντια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κ. Αρτεμίου, όταν «άγνωστοι» είχαν ρίξει χειροβομβίδα στην είσοδο του σπιτιού του. Παρά το γεγονός ότι είχε γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα, δε διενεργήθηκε ακόμα καμία έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ