Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τσουχτερές αυξήσεις στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ

Τσουχτερή αύξηση 4,8% στα εισιτήρια των ιδιωτικών αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ όλης της χώρας, ενέκρινε η κυβέρνηση Σημίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων νοικοκυριών που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι νέες αυξήσεις ισχύουν από αύριο Πρωτομαγιά. Την απόφαση για την αύξηση στα εισιτήρια υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, αφού προηγήθηκε (από τις 21 Γενάρη 2003) η έγκριση του ύψους της αύξησης από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Σημειώνεται ότι η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών είναι παραπλανητική, καθώς αναφέρεται ότι τα κόμιστρα των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας «δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια». Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση εξασφάλισε στους ιδιώτες λεωφορειούχους των ΚΤΕΛ αύξηση 5%.

Είναι αυτονόητο ότι οι νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ θα εξανεμίσουν ακόμα περισσότερο τα ήδη πενιχρά εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ