Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναγερμοί «ετοιμότητας»

Κανένα κρούσμα στη χώρα μας

Δυο «συναγερμοί» για πιθανά κρούσματα της άτυπης πνευμονίας (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) στο «Σισμανόγλειο» και το «Λαϊκό» Νοσοκομείο, που δεν αναιρούν τις ανησυχίες για την έλλειψη ετοιμότητας των υγειονομικών αρχών στις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία, έγιναν τις προηγούμενες μέρες, χωρίς, ευτυχώς, να επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα της νόσου στη χώρα μας.

«Συναγερμός» σήμανε τη Μ. Παρασκευή στο «Σισμανόγλειο», όταν 48χρονος που είχε επιστρέψει από το Ντουμπάι στις 18 του Απρίλη έφτασε στο νοσοκομείο με προβλήματα στο αναπνευστικό, υψηλό πυρετό και βήχα. Σε εξετάσεις υποβλήθηκαν επίσης η σύζυγός του, που παρουσίαζε «ύποπτα» συμπτώματα, και η μικρή τους κόρη. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ο 48χρονος πήρε εξιτήριο το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ η σύζυγός του την επομένη.

Ο δεύτερος συναγερμός έγινε στο «Λαϊκό», τα ξημερώματα της Κυριακής με την εισαγωγή 30χρονης γυναίκας, η οποία είχε έντονο βήχα και συμπτώματα πνευμονίας. Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός καθώς εκκενώθηκε μέρος των εξωτερικών ιατρείων και η αρχική νοσηλεία της ασθενούς έγινε με τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η 30χρονη πάσχει από βακτηριακής μορφής πνευμονία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Λαϊκό» Νοσοκομείο αναφέρεται ότι «τόσο ο κλινικός, όσο και ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξαν πως δε θεωρείται ύποπτο ή πιθανό κρούσμα άτυπης πνευμονίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ