Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Υπεύθυνη και υπόλογη η κυβέρνηση για τα τεράστια προβλήματα

Αντιμέτωποι με τα προβλήματα που απορρέουν από τα τεράστια χρέη και υποχρεώσεις τα οποία κληρονόμησαν, αλλά και με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι καθημερινά ο σημερινός δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και η δημοτική αρχή.

Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν τρίωρη στάση εργασίας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε έναν πρώην συμβασιούχο που κάνει απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο, αλλά και στους υπόλοιπους 130 πρώην συμβασιούχους, των οποίων η σύμβασή τους έληξε μέσα στο 2002, αλλά η προηγούμενη διοίκηση του Βασ. Τράπαλη τους άφησε απλήρωτους. Οι συμβασιούχοι διεκδικούν την εξόφλησή τους.

Οι καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλει η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή στέκεται αλληλέγγυη στο πρόβλημά τους, σκοντάφτει στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ακόμη και σε χρέος στο ΙΚΑ που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση και το οποίο κάνει αδύνατη την έκδοση σχετικής βεβαίωσης ενημερότητας που απαιτείται για την πληρωμή των συμβασιούχων.

Το τεράστιο χρέος των 13 δισ. δραχμών που άφησε στο Δήμο η διοίκηση Τράπαλη, μαζί με την προείσπραξη, το 2002, της κρατικής επιχορήγησης για ολόκληρο το 2003 και μισό και πλέον του 2004, μαζί με τα χρέη σε ΙΚΑ, τράπεζες και προμηθευτές, συνθέτουν το σκηνικό, μέσα στο οποίο η σημερινή δημοτική αρχή πασχίζει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώην συμβασιούχοι εργαζόμενοι είναι πρώτα και κύρια η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που κλείνει τη στρόφιγγα της επιχορήγησης των Δήμων και προωθεί το μοντέλο των Δήμων - επιχειρήσεων, που φορτώνουν τα βάρη στους δημότες μέσω δημοτικών τελών, ενώ για τις πραγματικές ανάγκες τους δε χρησιμοποιούν μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά συμβασιούχους σαν και αυτούς του Δήμου Νίκαιας που μήνες τώρα παραμένουν απλήρωτοι. Υπεύθυνες όμως είναι και οι δημοτικές αρχές - όπως αυτή του Τράπαλη - που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν άκριτα αυτήν την πολιτική, αγνοώντας τις συνέπειές της για δημότες και εργαζόμενους. Γι' αυτό η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση λύσεων από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ