Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αστυνομοκρατούμενη πόλη

Σε μία Ατυπη Σύνοδο υπουργών της ΕΕ για την ποιότητα στη γεωργία περίσσεψε η ποσότητα στην αστυνομοκρατία. Οπως και οι υπόλοιπες πόλεις της χώρας που φιλοξένησαν μία αντίστοιχη σύνοδο υπουργών, έτσι και η Κέρκυρα μεταβλήθηκε σε πόλη υπό αστυνομική κατοχή, με απαγορευμένες ζώνες για τους κατοίκους της. Κι όπως φάνηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν αρκετές χιλιάδες και ακόμα πολυπληθέστερες σε σύγκριση με τις προγενέστερες συνόδους που διοργάνωσε η Ελληνική Προεδρία. Οι κάτοικοι της πόλης της Κέρκυρας εμφανέστατα ενοχλημένοι, θυμούνται πως ούτε στη Σύνοδο Κορυφής του 1994 δεν υπήρχε τέτοια αστυνομοκρατία. Φάνηκε επίσης ότι πλησιάζοντας χρονικά προς τη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει περίπου σε ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, το «πλαφόν» της αστυνομοκρατίας όλο και θα αυξάνεται. Στην Κέρκυρα αυτό που βλέπει κανείς τις τελευταίες μέρες, είναι: Σε κάθε τετράγωνο και περιπολικό σε κάθε σοκάκι και «Ζητάς», σε κάθε καντούνι «όργανα» και στα επίκαιρα σημεία αποκλεισμού κλούβες.

Ο φακός του «Ρ», θέλοντας να καταγράψει αυτές τις εικόνες, ήρθε μοιραία αντιμέτωπος με τα όργανα της τάξης, τα οποία θεωρούν ότι, όπως μπορούν να ελέγχουν την κίνηση των πολιτών, έτσι μπορούν να ελέγχουν και την ενημέρωσή τους.

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται τραβήχτηκε στο λιμάνι. Αρχικώς ο φωτογράφος και τρεις συντάκτες του εμποδίστηκαν. Οδηγήθηκαν στο εκεί διοικητήριο της αστυνομίας, όπου, εν είδει «συστάσεων», ο επικεφαλής αξιωματικός υπηρεσίας παρέδωσε «μαθήματα» δημοσιογραφίας, για το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να φωτογραφίζεται. Πάντως, μπορεί να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει σε μια πόλη, όταν περισσότερα από μια εκατοντάδα αστυνομικά οχήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα μόνο σημείο, εν είδει εφεδρείας...

Βέβαια, όσο και να «φυλάει» κανείς στην Κέρκυρα τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ και τον προεδρεύοντα Κερκυραίο Γ. Δρυ, η αντιαγροτική πολιτική τους δεν κρύβεται και ούτε σώζεται με την ενίσχυση της αποσύνδεσης... της αστυνομίας από την υπηρεσία του λαού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ