Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΥΡΗ - ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
Ανακωχή... .

Ο «πόλεμος» Κουρή - Αθανασούλη οδεύει, όπως φαίνεται, προς εκτόνωση, αφού και οι δύο πλευρές συγκλίνουν στο θέμα της «μοιρασιάς» του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού «Alter». Μέχρι τώρα - μέσω των συζύγων των Α. Αθανασούλη και Γ. Βαλσαμίδη - την πλειοψηφία των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού την είχε ο Α. Αθανασούλης, ενώ λιγότερες μετοχές διαθέτει ο Γ. Κουρής. Είναι επίσης γνωστό ότι και οι δύο πλευρές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και στοιχεία του ΣΔΟΕ.

Οι δύο επιχειρηματίες, προκειμένου να «προασπίσουν» τα συμφέροντά τους, ήρθαν τον τελευταίο καιρό σε δημόσια σύγκρουση. Η κατάσταση μετά από επαφές που είχαν τις τελευταίες μέρες και οι νομικοί τους σύμβουλοι, ίσως πάρει νέα τροπή, από τη στιγμή που η μοιρασιά των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού «Alter» γίνει επί ίσοις όροις. Στο «παιχνίδι» αυτό δεν αποκλείεται να είναι «διαμεσολαβητής» και η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της σκανδαλολογίας. Φήμες επίσης κάνουν λόγο και για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τη συμμετοχή τους στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως ο Α. Αλαφούζος.

Σύμφωνα με το σημερινό μετοχολόγιο του «Alter», η οικογένεια Κουρή κατέχει το 32,30% των μετοχών, ενώ οι οικογένειες των Α. Αθανασούλη και Γ. Βαλσαμίδη της «Altec» το 45% των μετοχών. Το 5% κατέχει η εταιρία «Marfin», ένα ποσοστό που και αυτό θα «παίξει» στις ανακατατάξεις του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού, σε περίπτωση που τελικά επέλθει συμφωνία. Οι ανακατατάξεις αυτές δεν αποκλείεται να έχουν και επιπτώσεις στο διευθυντικό και στελεχικό δυναμικό του σταθμού. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εάν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε μια κοινή λύση, το μάνατζμεντ του σταθμού θα το έχει ο σημερινός γενικός διευθυντής του, Κ. Γιαννίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ