Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιότητες στο «Χωριό Τύπου»

Αδεια για συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου στο Μαρούσι έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, παρά την αποκάλυψη αρχαιοτήτων με τις εκσκαφές. Αν και πλέον η διαδικασία με τα «ολυμπιακά» έργα, όσον αφορά στην εμπλοκή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τείνει να γίνει δυστυχώς τυπική. Ωστόσο, έστω και η καταγραφή κάποιων από τα ευρήματα έχει την αξία της.

Η συγκεκριμένη σωστική ανασκαφή έφερε στο φως ευρήματα των βυζαντινών χρόνων, όπως αποθηκευτικούς πίθους, κατάλοιπα κλιβάνου, ένα κυκλικό όρυγμα (πιθανώς αποθέτης), δύο νομίσματα, όστρακα και έναν αγωγό. Ο κλίβανος και οι πίθοι βρίσκονταν πιθανόν σε στεγασμένο υπαίθριο χώρο. Σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, «η κατάσταση των ευρημάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί τη διακοπή των εργασιών».

Κατά τ' άλλα, το ΚΑΣ προχώρησε στο χαρακτηρισμό θαλάσσιων περιοχών ως αρχαιολογικών χώρων. Πρόκειται για περιοχές με διαπιστωμένο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, που έχουν δώσει στο παρελθόν ενδιαφέροντα ευρήματα και αφορούν περιοχές της Δωδεκανήσου (Πάτμος, Κάλυμνος) και την Πάρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ