Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν τον λένε... Βαρδινογιάννη

Προφανώς επειδή, κατά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Μακρής, ο 54χρονος μεταλλεργάτης που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη σε επισκευαζόμενο κρουαζιερόπλοιο πλοίο έξω από το λιμάνι της Γένοβας, δεν είναι «σημαντικό πρόσωπο» ή τέλος πάντων η οικογένειά του δεν έχει παρτίδες ούτε με υπουργούς ούτε με εφοπλιστές, η σορός του θα πρέπει να μείνει παρατημένη σε νεκροτομείο της Ιταλίας μέχρι τις 21 του Μάη!

Ο θάνατος βρήκε το μεταλλεργάτη πάνω στην τσιμπίδα. Πέθανε δουλεύοντας στο συνεργείο «Βεντούρης - Μακρής» για τις επισκευαστικές εργασίες κρουαζιερόπλοιου της εταιρίας «ΦΕΣΤΙΒΑΛ». Κατά τη διάρκεια της δουλιάς ο Κ. Μακρής ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος. Ομως, αντί να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, «κάποιοι» του συνέστησαν να ξεκουραστεί... Μετά από λίγο ο Κ. Μακρής πέθανε.

Αμέσως μετά την πληροφορία του θανάτου του μεταλλεργάτη, η οικογένειά του και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις για τη γρήγορη ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών (νεκροψία κλπ.) ώστε η σορός να έρθει στην Ελλάδα και να ταφεί. Ομως, όπως καταγγέλλει με έγγραφό του το Συνδικάτο Μετάλλου, «με την απαράδεκτη στάση και ολιγωρία των αρμοδίων αρχών, τόσο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και του υπουργείου Εξωτερικών» αυτό θα γίνει την άλλη βδομάδα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ