Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ
Ακατάλληλα κτίρια και ελλείψεις

Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή

«Τα κτίρια που στεγάζουν έξι Δημοτικά Σχολεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι σχεδόν καθ' ολοκληρίαν κατασκευασμένα με υλικά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμιάντου», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης, σε Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι ο αμίαντος έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο υλικό για κατασκευές όχι μόνο σχολικών κτιρίων αλλά και άλλων κατασκευών, σύμφωνα με εκθέσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, αλλά και την οδηγία 1107/80 της ΕΕ. Τα έξι Δημοτικά Σχολεία στα οποία αναφέρονται οι βουλευτές βρίσκονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλαγιάς Δήμου Κεκροπίας, Γαλατά, Δήμου Χάλκειας, Ανοιξιάτικου Δήμου Αμφιλοχίας, Γιούρας Δήμου Οινιάδων και Μακρινού Δήμου Μακρυνείας.

Ρωτούν, λοιπόν, τους υπουργούς γιατί καθυστερεί η στέγαση των παραπάνω σχολείων σε κατάλληλες και αβλαβείς εγκαταστάσεις, εάν και πότε έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση η κατασκευή νέων κτιρίων για τη στέγαση αυτών των Δημοτικών Σχολείων.

Χωρίς επιστάτες στο Βόλο

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει και το σχολικό συγκρότημα του Αναύρου στο Βόλο, που επανειλημμένα έχει φέρει στη Βουλή με Ερώτησή του το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας επαναφέρουν το θέμα με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, τονίζοντας ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι από την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για το χάλι του κτιριακού συγκροτήματος και τελευταία από την απόφασή της να στερήσει το συγκρότημα από τον επιστάτη του.

«Ο με οργανική θέση υπάλληλος (επιστάτης) που υπηρετεί στο παραπάνω συγκρότημα αποσπάται σε άλλο Λύκειο του Π.Σ.Β.», επισημαίνουν ο Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας και συνεχίζουν: «Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη επιστατών για όλα τα σχολεία κάνει αποσπάσεις αυτών των λίγων υπαλλήλων που υπάρχουν σήμερα δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων».

Μετά από αυτά ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε ο συγκεκριμένος επιστάτης να παραμείνει στην οργανική του θέση και αν θα λύσει το πρόβλημα κάλυψης των κενών θέσεων επιστατών στα σχολεία, που τουλάχιστον στη Μαγνησία είναι σχεδόν γενικευμένο φαινόμενο, με προσλήψεις υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ