Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛ.ΠΕ - «RAMCO»
Κοινοπραξία για έρευνα στην Αδριατική

Τη συμφωνία τους για την κοινή δραστηριότητά τους στην έρευνα υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στη θαλάσσια περιοχή του Μαυροβουνίου ανακοίνωσαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) και η σκοτσέζικη «RAMCO ENERGY PLC».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρισδιάστατες σεισμικές δοκιμές σε αβαθή θαλάσσια περιοχή περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία θεωρείται υψηλού δυναμικού αεριοπιθανή. Το 2004 θα ακολουθήσει δοκιμαστική γεώτρηση της δομής, ενώ υπάρχει προαίρεση αν χρειαστεί, για επιπλέον γεώτρηση με χρηματοδότηση της «RAMCO».

Η «RAMCO» έχει ασχοληθεί στην περιοχή ULCINJ στην Αδριατική από το 1998, οπότε συνήψε συμβόλαιο μέσω της θυγατρικής της «MEDUSA» με την κρατική εταιρία του Μαυροβουνίου «JUGOPETROL KOTOR», το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας σήμερα ανήκει στα ΕΛ.ΠΕ. Το αρχικό συμβόλαιο μεταξύ της «RAMCO» (51%) και της «JUGOPETROL» (49%), οδήγησε στην απόκτηση νέων σεισμικών δεδομένων το 2000 τα οποία συμπληρώνουν τα εκτενή σεισμικά δεδομένα και αποτελέσματα γεωτρήσεων από προηγούμενες ερευνητικές εργασίες. Η ανάλυση αυτών των στοιχείων είχε αποτέλεσμα την αναγνώριση αριθμού σημαντικών υδρογονονθρακοπιθανών ενδείξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ