Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ
Σήμερα η ημερίδα για το Ασφαλιστικό

Στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων

Τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι, σε σχέση: με την κυβερνητική πολιτική για την Κοινωνική Ασφάλιση, με την υποβάθμιση της πρόνοιας και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, θα συζητηθούν εκτενώς στην ημερίδα που διοργανώνει σήμερα η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Τα προβλήματα αυτά έχουν ενταθεί από τα τελευταία αντιασφαλιστικά νομοθετήματα της κυβέρνησης, ενώ χιλιάδες μικροί ΕΒΕ έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλισή τους. Ταυτόχρονα, οι παροχές και οι συντάξεις του Ταμείου τους δεν αρκούν για να καλύψουν ουσιαστικά τις ανάγκες των ΕΒΕ και των οικογενειών τους. Κι όλα αυτά είναι μόνο ένα μέρος των προβλημάτων, ενώ και η εισβολή των ιδιωτών στο τομέα της Υγείας επιδεινώνει την κατάσταση για όλο το λαό.

Η ημερίδα της ΟΒΣΑ θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων (Κειριαδών 1, Κ. Πετράλωνα).

Στην πρόσκλησή της η ΟΒΣΑ τονίζει: «Τα προβλήματα στο ασφαλιστικό οξύνονται, οι επικείμενες αλλαγές που ετοιμάζονται είναι προς αντιδραστική κατεύθυνση. Είναι ανάγκη οι μικροί ΕΒΕ να προετοιμαστούμε, προβάλλοντας τις θέσεις μας και οργανώνοντας τις δυνάμεις μας, ώστε αγωνιστικά να απαντήσουμε για την προώθηση και λύση του προβλήματος».

Επισημαίνει ακόμη ότι «η παρουσία σας στις εργασίες της ημερίδας και η γνώμη σας θα συμβάλουν ώστε οι μικροί ΕΒΕ να στείλουν μήνυμα ότι γι' αυτά τα τόσο σοβαρά προβλήματα ανησυχούν και βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ