Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μνήμες και μεταμορφώσεις

Μία μεγάλη ενότητα 50 έργων, λάδια σε καμβά, παρουσιάζει η Ισιδώρα Μανουσάκη στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 3 Ιουνίου (8.30μμ) στο χώρο τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45). Η ζωγράφος στη συγκεκριμένη εικαστική της ενότητα εκθέτει τοπία που αποτελούν αναδρομές σε βιώματά της και αναδρομές στο χώρο της μνήμης. Χρησιμοποιεί το ρεαλιστικό ιδίωμα, χωρίς ωστόσο να εξαντλείται σε απεικονιστικές λεπτομέρειες. Πρόθεσή της είναι να μεταδώσει τις μεταμορφωτικές ιδιαιτερότητες ρυθμών, εντάσεων και χρωμάτων, καθώς αυτές αποδίδουν στα τοπία της τη ρευστότητα και τις αλλαγές των εποχών.

Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά στον κατάλογο, «τα τοπία της ζωγράφου προέρχονται από το νησιωτικό κυρίως χώρο, παρουσιάζοντας διάφορες ώρες και εποχές του χρόνου. Ο άνθρωπος απουσιάζει. Είναι ωστόσο πανταχού παρών, μέσα από το βλέμμα του, μέσα επίσης από τα ίχνη που έχει αφήσει το πέρασμά του, μέσα από τις υποθέσεις της παρουσίας του ή τις αναχωρήσεις του, μέσα ακόμη από τις τροπές του χρόνου».

«Θαρρεί κανείς πως πρόκειται για τοπία που προέρχονται από πραγματικά ή νοερά ταξίδια της ζωγράφου, κατ' ουσίαν τα θέματά της παραπέμπουν στις αναδιφήσεις της ψυχικής ενδοχώρας. Υπακούοντας σ' έναν εσωτερικό δυναμισμό και σε μια πνευματική όσο κι αισθητική αναζήτηση, η Ι. Μανουσάκη παρουσιάζει τις όψεις μιας πολυκύμαντης πορείας της, που δε γνωρίζει ασφάλειες κι ήρεμους ελλιμενισμούς, παρά μόνον το νόστο για μια επιστροφή, που στη ζωγραφική της μετατρέπεται σε συνεχές έναυσμα για καινούριες εικαστικές διαδρομές». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ