Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Νοθεία στις εκλογές σε βάρος του ΚΚ Αρμενίας

Σ. Σαακιάν: Ο λαός θα κάνει την επιλογή του και θα αλλάξει τις μεθόδους του αγώνα

Οι βουλευτικές εκλογές στην Αρμενία (25/5/2003), έγιναν σε κλίμα μαζικών παραβιάσεων της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού κόμματος Αρμενίας (ΚΚΑ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έγινε νοθεία υπέρ των φιλοκυβερνητικών κομμάτων, που καλύφθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δεύτερος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΑ Σανατρούκ Σαακιάν, υποστήριξε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αρμενίας συγκέντρωσε πάνω από το 5% των ψήφων στις κοινοβουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μάη. Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο «Oreanda», το στέλεχος του ΚΚΑ δήλωσε ότι αυτές οι εκλογές οριστικά έπεισαν πως στην Αρμενία είναι αδύνατο να πετυχαίνεις τα σωστά αποτελέσματα με νόμιμο τρόπο. «Είμαι σίγουρος πως ο λαός θα κάνει την επιλογή του και θα αλλάξει τις μεθόδους του αγώνα. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι στη χώρα δε θα υπάρξουν εκδηλώσεις απειθαρχίας», σημείωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα το μέλος της ΚΕ του ΚΚΑ Φρούνζε Χαρατιάν υπογράμμισε ότι το ΚΚΑ δεν καλεί σε εμφύλιο πόλεμο, κι ότι όλες οι ενέργειές του είναι «αυτοάμυνα». Σύμφωνα με τη γνώμη των ηγετών κομμουνιστών, οι εκλογές που έγιναν στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς (τοπικές, προεδρικές και πρόσφατα βουλευτικές) οδήγησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού κρατικής διοίκησης που στο σύνολό του έχει σχηματιστεί στη βάση της νοθείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αρμενίας το ΚΚΑ συγκέντρωσε στις πρόσφατες εκλογές ποσοστό γύρω στο 2% των ψήφων. Οπως μεταδίδει το αρμενικό πρακτορείο AZG το ΚΚΑ δε θα προσφύγει στα δικαστήρια μιας και θεωρεί πως η προσφυγή δεν έχει νόημα αφού αυτά δεν είναι ανεξάρτητα. «Θα επιμείνουμε στην ενότητα του λαού γύρω από το ΚΚΑ μέσα από εξωκοινοβουλευτικό δρόμο», δήλωσαν τα στελέχη του ΚΚΑ.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο «PanARMENIAN» και το αντιπολιτευτικό μπλοκ «Δικαιοσύνη» ζήτησε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ