Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
1η ΙΟΥΝΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Καπιταλιστική παλινόρθωση και υγεία των παιδιών

Ιούνη - Διεθνής Μέρα των παιδιών και όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων NTV με βάση στοιχεία του «Ινστιτούτου κοινωνικής και δικαστικής ψυχιατρικής» την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των ψυχικών ασθενειών στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 11,5 φορές (!).

Είναι πρωτοφανές για τα ρωσικά χρονικά το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν κρούσματα αυτοκτονίας παιδιών ηλικίας 5 με 9 χρόνων!

Επίσης το ποσοστό των νέων που δεν είναι σε θέση να υπηρετήσουν στο στρατό για ψυχολογικούς λόγους φτάνει πλέον το 22,4% όσων καλούνται από τα στρατολογικά γραφεία.

Οι Ρώσοι γιατροί αναφέρουν πως πολλά παιδιά στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία αρρωσταίνουν με βαριές παθήσεις, εξαιτίας της κακής διατροφής ή του υποσιτισμού τους (!) και υπογραμμίζουν την έλλειψη βιταμινών και ιωδίου.

Οπως γράφει η εφημερίδα ΠΡΑΒΝΤΑ, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), «με βάση τα στατιστικά στοιχεία στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτω από το όριο της φτώχειας είναι το 50% των οικογενειών με 1 παιδί, το 65% των οικογενειών με 2 παιδιά και το 85% των οικογενειών με 3 παιδιά»...

Κάθε χρόνο, με βάση τα επίσημα στοιχεία, στη σημερινή Ρωσία πάνω από 100 χιλιάδες παιδιά (!) πέφτουν θύματα διαφόρων ειδών εγκλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ