Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Ελεγχόμενη επίθεση»

Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν σήμερα οι διεθνείς μας παίκτες

Sportidea

Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν σήμερα οι διεθνείς μας παίκτες
«Ελεγχόμενη επίθεση». Το σλόγκαν αυτό του Ρεχάγκελ «καθρεφτίζει» το... δρόμο μέσα από τον οποίο η Εθνική θα προσπαθήσει απόψε στη «Λεωφόρο» (ΕΤ1, 21.00) να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Ουκρανίας και να «σφιχταγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι «γαλανόλευκοι» θα παραταχθούν στο κατάμεστο γήπεδο με ανεβασμένη ψυχολογία και έχοντας επίγνωση των δεδομένων.

Ποια είναι αυτά; Για να διεκδικήσουν την πρόκριση σε αγώνα κατάταξης (και να προσβλέπουν ακόμα και σε πρωτιά, άρα απευθείας πρόκριση αν «σκοντάψουν» οι Ισπανοί) αλλά και να μην σπαταληθεί η νίκη επί των Ιβήρων, πρέπει απόψε να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς. «Η νίκη είναι αναντικατάστατη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, που τόνισε: «Πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εμφάνιση, να αγωνιστούμε με ψυχραιμία και στρατηγική. Είναι μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν όλοι πιάσουν μεγάλη απόδοση».

Βέβαια ο Ρεχάγκελ αναγνωρίζει ότι ο σημερινός αγώνας δε συγκρίνεται με του Σαββάτου: «Ασφαλώς θα παίξουμε διαφορετικά από ό,τι στη Σαραγόσα, όπου δώσαμε περισσότερο βάρος στην άμυνα. Οφείλουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί. Οχι όμως ανεξέλεγκτα. Εχουμε 90' στη διάθεσή μας, ενώ οι αντίπαλοί μας διαθέτουν δύο πολύ γρήγορους επιθετικούς, τους Σεβτσένκο και Βορονίν, και πρέπει να φανούμε πολύ προσεκτικοί». Ο ενθουσιασμός σε όλους είναι μεγάλος. Ομως το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Αντίθετα, όπως ο Αγγ. Χαριστέας τονίζει, «είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο. Αντίπαλός μας είναι μια καλή ομάδα, γρήγορη και με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, η οποία έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης κι έρχεται στην Αθήνα να διεκδικήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα που διεκδικούμε κι εμείς. Είναι λογικό λοιπόν ότι κι αυτοί θα τα δώσουν όλα για να μη χάσουν, αφού, ας μην ξεχνάμε, έχουν στα υπέρ τους ότι τους κάνει και η ισοπαλία». Μόνο που οι Ουκρανοί στις δηλώσεις τους παρουσιάζονται αποφασισμένοι για τη νίκη. «Εμείς, θα παίξουμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης και μόνο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Ρεμπρόφ, ενώ ο Αντρέι Σεβτσένκο υποστήριξε πως «ο κόσμος δε μας φοβίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ