Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΥΚΗ
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους ζητά επιτροπή κατοίκων

Την αντίθεσή τους στην εμπορευματοποίηση των αθλητικών χώρων της Πεύκης αλλά και στη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής η οποία αντιμετωπίζει το δικαίωμα των κατοίκων στην άθληση σαν εμπόρευμα, εκφράζουν κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού. Επιτροπή κατοίκων που δημιουργήθηκε, με επιστολή της στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση και χρήση του νέου μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου και όλων των αθλητικών χώρων.

Αφού χαρακτηρίζουν «μικρό αλλά αναγκαίο βήμα» την κατασκευή του γηπέδου με δημοτικά έξοδα, επισημαίνουν την ανάγκη συνέχειας «με τη διεκδίκηση πόρων και έργων από τη ΓΓΑ, προκειμένου να καλυφθούν όσο γίνεται τα τεράστια κενά σε αθλητικές υποδομές στο δήμο». Η παρέμβαση αυτή όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, δημιουργήθηκε γιατί και στις άλλες δημοτικές υποδομές, που έγιναν και συντηρούνται με χρήματα των δημοτών, η δημοτική αρχή έχει καθιερώσει τη χρήση τους με «όρους αγοράς». Και επισημαίνουν: «Εάν οι νέοι έχουν χρήματα, μπορούν και χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Εάν δεν έχουν, τότε μένουν έξω από αυτές».

Η επιτροπή καλεί τους αρμόδιους να αντιληφθούν το βασικό πολιτικό και κοινωνικό ρόλο αλλά και την υποχρέωση που έχουν να εξασφαλίσουν στη νεολαία δωρεάν δημόσιους και δημοτικούς χώρους. Ταυτόχρονα επισημαίνει με έμφαση: «δεν έχουμε αυταπάτες, τόσο εσείς όσο και η κυβέρνηση είστε και οι δύο θιασώτες της "ελεύθερης αγοράς". Αντιμετωπίζετε τη νεολαία με όρους αγοράς, δηλαδή ως πελάτη. Η δημοτική πρακτική σας δείχνει ότι τα θεωρείτε εμπορεύματα που πωλούνται και αγοράζονται».

«Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής», σημειώνεται σε άλλο σημείο, «χώρισε τα παιδιά της Πεύκης σε κατέχοντα και μη, με τα δεύτερα να θέλουν αλλά να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις. Παρ' ότι, οι οικογένειες έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά με δημοτικά τέλη και φόρους, ενώ επιπλέον δίνουν την οικονομική τους συμβολή στο κόστος κατασκευής και συντήρησης όλων των υποδομών του δήμου. Τις καλείτε να ξαναπληρώσουν (είσοδο - συνδρομή) αλλιώς τα παιδιά τους θα παραμένουν απ' έξω αποκλεισμένα. Σ' αυτά τα παιδιά που προφανώς δεν αρέσει καθόλου η βαρετή θέση του θεατή, που σίγουρα προτιμούν το ρόλο του πρωταγωνιστή, εσείς τι λέτε να κάνουν; Ποια εναλλακτική λύση τούς προτείνετε;

Είναι εντελώς ανεπιθύμητη σ' εμάς η εικόνα ενός πιτσιρικά 7,10 ή 13 ετών αποκλεισμένου έξω από το δημοτικό μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου. Γι' αυτό ζητάμε ελεύθερη δωρεάν χρήση του μίνι γηπέδου από τη νεολαία. Ανάλογη ρύθμιση για όλη την Αθλητική και Πολιτιστική Υποδομή που διαχειρίζεται ο δήμος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας για ελεύθερους χώρους άθλησης (2023-01-21 00:00:00.0)
Εoρταστικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για παιδιά (2016-12-23 00:00:00.0)
Οχι στην παραχώρηση του δημοτικού σταδίου σε επιχειρηματίες (2013-07-03 00:00:00.0)
Κάνουν γκαράζ τον αθλητικό χώρο (2000-03-04 00:00:00.0)
Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις (1998-12-31 00:00:00.0)
Πέλεκυς δήμου σε αιωνόβια πεύκα (1996-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ