Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΥΚΗ
Κάνουν γκαράζ τον αθλητικό χώρο

Επρεπε να είναι αθλητικός χώρος. Εριξαν πίσα για να γίνει γκαράζ
Επρεπε να είναι αθλητικός χώρος. Εριξαν πίσα για να γίνει γκαράζ
«Τα έφερε από δω, τα έφερε από κει» ο δήμαρχος Πεύκης Π. Καμάρας, προσπαθώντας από πέρσι να «μεταμορφώσει» αθλητικό χώρο σε χώρο στάθμευσης οχημάτων του δήμου, και σήμερα το... έργο είναι σχεδόν έτοιμο. Μπορεί η Πεύκη να έχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν απασχολεί το δήμαρχο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπολογίζει ούτε τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, που καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή με παράνομο τρόπο αλλάζει τη χρήση γης.

Οι εργασίες διαμόρφωσης άρχισαν τον περασμένο Αύγουστο. Χαρακτηριστικό των προθέσεων της δημοτικής αρχής ήταν η χρησιμοποίηση του χώρου, που βρίσκεται δίπλα σε κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, από απορριμματοφόρα. Το θέμα συζητήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την «τοποθέτηση ασφαλτικού τάπητα χώρου στάθμευσης». Παρέμβαση του Στέργιου Λαμπρόπουλου, δημοτικού συμβούλου της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Πεύκης» να προστεθεί στην απόφαση η φράση «... ΙΧ αυτοκινήτων επισκεπτών του κλειστού γυμναστηρίου» δεν έγινε αποδεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ 472/95 αναφέρει για «τροποποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου Πεύκης στο οικοδομικό τετράγωνο 456 με χαρακτηρισμό του σε χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων και αλλαγή των όρων δόμησης ως εξής: κάλυψη 70% ΣΔ 1, ύψος 15 μέτρα και υπόλοιπες διατάξεις ως ΓΟΚ/85, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500 που συνοδεύει την απόφαση αυτή και συνοδεύεται μαζί της».

Η «Ενωτική» προτείνει «συνολική ανάπλαση του αύλιου χώρου με σεβασμό της χρήσης γης (αθλητικός χώρος), με χώρο πράσινου, καθιστικά και μέρος να αποτελέσει χώρο στάθμευσης οχημάτων για τους επισκέπτες του κλειστού γυμναστηρίου» μας λέει ο Σ. Λαμπρόπουλος. «Το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί στο δήμο για αθλητικές εγκαταστάσεις. Ουσιαστικά ο δήμος προβαίνει σε αλλαγή χρήσης. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ο δήμαρχος έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο».

Πριν μερικές μέρες ο χώρος ασφαλτοστρώθηκε και αναμένονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με καταγγελία τους ζητούν να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες και να μην ολοκληρωθεί η παρανομία. Απαιτούν να παραμείνει όλος ο χώρος αθλητικός και οι οποίες διαμορφώσεις και έργα να ανταποκρίνονται σε αυτό.

Στην καταγγελία τους επισημαίνουν ότι «τα έργα έχουν αποκόψει μεγάλο τμήμα από τον ενιαίο χώρο του οικοπέδου και ήδη έχει διαμορφωθεί αυτοτελής χώρος, προκειμένου να γίνει γκαράζ. Ολα γίνονται με προκάλυμμα μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διαμόρφωση του αύλιου χώρου. θα περίμενε κάνεις η διοίκηση του δήμου, σεβόμενη τη χρήση γης (ως αθλητικού) στον ανοιχτό χώρο να δημιουργούσε μίνι μπάσκετ, παγκάκια, πράσινο, χώρο πάρκινγκ επισκεπτών του αθλητικού χώρου κλπ. Ομως ήδη είναι απόλυτα καθαρό ότι η διοίκηση του δήμου με τις παρεμβάσεις της παράνομα και αυθαίρετα επιβάλλει μιαν άλλη χρήση».

Επίσης οι κάτοικοι θεωρούν ότι έχουν ευθύνη το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι πολεοδομικές αρχές της νομαρχίας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την έλλειψη ενδιαφέροντος, για αδιαφορία αντιμετώπισης των παρανομιών της διοίκησης του δήμου. Καλούν μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο και τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών να πάρουν υπεύθυνη θέση στο ζήτημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες (2019-08-23 00:00:00.0)
Ενημέρωση για τη χρήση των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων (2016-08-18 00:00:00.0)
Εμπόρευμα ο δημόσιος χώρος! (2006-11-21 00:00:00.0)
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού (2003-06-11 00:00:00.0)
Οι χρήσεις γης (1999-03-14 00:00:00.0)
Αποφασίζει για τη νομιμότητα των παρκοεταιριών (1998-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ