Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Στερεύει η Υπέρεια Κρήνη

Η ιστορική Υπέρεια Κρήνη στο Βελεστίνο Μαγνησίας, χρόνο με το χρόνο, αργοσβήνει. Τα αίτια πολλά: Η υπέρμετρη άντληση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, η μη κατασκευή του έργου ανασύστασης της λίμνης της Κάρλας και κυρίως η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τα απαιτούμενα έργα «αναζωογόνησης και εμπλουτισμού των πηγών της».

Στον τελευταίο αυτό παράγοντα, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας. Οι βουλευτές επισημαίνουν πως ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (στις 13/8/98) το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το Μάρτη του 1999, κατέθεσε στην περιφέρεια τεχνικό δελτίο, με τίτλο «Υδρογεωλογική - Περιβαλλοντική Ερευνα για την ανάκαμψη του υπογείου υδροφόρου συστήματος της Υπέρειας Κρήνης». Στη συγκεκριμένη έρευνα - τονίζουν οι δύο βουλευτές - περιγράφονται οι απαιτούμενες εργασίες (γεωλογικές, υδρογεωλογικές, περιβαλλοντικής γεωλογίας), προκειμένου, με συνθετική αξιολόγησή τους και με χρήση του κατάλληλου λογισμικού, να προκύψουν με τη μορφή συμπερασμάτων οι περαιτέρω ενέργειες. «Υπήρχε όλο το χρονικό περιθώριο ένταξης του έργου στο Β' ΠΕΚ έως τις 30/6/99, για την υλοποίηση των παραπάνω εργασιών σωτηρίας της Υπέρειας Κρήνης», τονίζουν οι δύο βουλευτές στην Ερώτησή τους.

Τέλος, ρωτούν την υπουργό Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Βάσω Παπανδρέου, «γιατί μέχρι σήμερα δε χρηματοδοτήθηκαν οι προτεινόμενες από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εργασίες, γιατί δεν εντάχθηκε στο Β` ΠΕΠ Θεσσαλίας και χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος για την αναζωογόνηση της Υπέρειας Κρήνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ