Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Δείγματα του ανθυγιεινού εκσυγχρονισμού

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Σαν ένα ακόμα παράδειγμα της καταστροφικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστη βοήθεια της ΝΔ, χαρακτηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) και του ΙΚΑ Κέρκυρας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Κέρκυρας επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών» αρνείται να προσλάβει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να αγοράσει ορισμένα αναγκαία μηχανήματα (αξονικό τομογράφο κ.α.) έχει οδηγήσει τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων του νησιού σε αδιέξοδο.

Πολλές κλινικές του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας και τα ΚΥ τη νύχτα λειτουργούν χωρίς και αυτό το άκρως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται αρκετές φορές ούτε οι στοιχειώδεις αναγκαίες φροντίδες υγείας. Απλές εργαστηριακές εξετάσεις προγραμματίζονται μετά από δύο μήνες, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου δουλεύουν εντατικοποιημένα μέχρι εξαντλήσεως και σε απαράδεκτες συνθήκες λόγω έλλειψης χώρων και προσωπικού. Το νοσηλευτικό προσωπικό υποχρεώνεται να δουλεύει 8ωρη βάρδια, ενώ από χρόνια είναι κατοχυρωμένη η εργασία των 7,5 ωρών. Σε νοσηλεύτρια με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται ακόμα και να συζητήσει την αίτησή της για μετάταξη, προφασιζόμενη έλλειψη προσωπικού.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, που διαιωνίζεται από την κάθετη άρνηση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με μερικά εκατομμύρια τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης του κερκυραϊκού λαού, όταν η ίδια χαρίζει δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Η προσπάθεια του κυβερνητικού κόμματος και των στελεχών του να συκοφαντήσουν τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, που αγωνίζονται για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης, δείχνει την πολιτική κατρακύλα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να κρύψει τις ευθύνες της για την επί εξαετία άρνησή της να λειτουργήσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, να αγοράσει και να εγκαταστήσει τον Αξονικό Τομογράφο, για την καθυστέρηση στην προώθηση των εργασιών του νέου νοσοκομείου», υπογραμμίζει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, η ΝΕ Κέρκυρας καλεί τον κερκυραϊκό λαό, αλλά και τους μέχρι πρόσφατα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την ανθυγιεινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τον ωμό εμπαιγμό σε βάρος τους και να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ, που αγωνίζεται για την αναβάθμιση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης, για πραγματικά δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανοίξουν τώρα τα κλειστά νοσοκομεία (2021-02-20 00:00:00.0)
Περιοδεία του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού (2019-09-17 00:00:00.0)
Εκρηκτικά προβλήματα (2012-02-04 00:00:00.0)
«Μνημείο» ανθυγιεινής συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2004-12-31 00:00:00.0)
Στη μέγκενη της εμπορευματοποίησης (2003-08-23 00:00:00.0)
Θανατηφόρα η ανεπαρκής στελέχωση (2000-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ