Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τη θέρμανσή τους

70 οικογένειες που μένουν σε κοντέινερ κλήθηκαν να πληρώσουν στη ΔΕΗ για κατανάλωση ρεύματος 4,5 εκατ. δραχμές

Δεν τους φτάνει που ξεσπιτωθήκανε λόγω σεισμών και αναγκαστήκανε να μένουν σε σιδερένια κλουβιά, οι σεισμόπληκτοι της Μεταμόρφωσης, τώρα καλούνται να πληρώσουν και τους φουσκωμένους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, λόγω του ότι έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες της θέρμανσης. Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε, όπως παραδέχεται και ο Σύλλογος Σεισμοπαθών Μεταμόρφωσης, «το ρεύμα έχει "καεί"», ωστόσο, όμως, όπως καταγγέλλουν, «δεν είναι δυνατόν να μένουμε σε κοντέινερ το χειμώνα και να μην έχουμε αυξημένη κατανάλωση ρεύματος, αφού στα κοντέινερ το ψύχος είναι πολύ μεγάλο».

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Σεισμοπαθών Μεταμόρφωσης, 70 οικογένειες, που μένουν σε κοντέινερ, καλούνται τώρα να πληρώσουν στη ΔΕΗ 4.500.000 δραχμές, ποσό αρκετά μεγάλο, αφού σχεδόν το σύνολο του ρεύματος που καταναλώθηκε ήταν για τις ανάγκες της θέρμανσης. Παράλληλα με τους λογαριασμούς που πληρώνουν στα κοντέινερ, πληρώνουν και λογαριασμούς στα σπίτια τους, που έχουν χαρακτηριστεί είτε «κόκκινα» είτε «κίτρινα», λόγω του ότι, εάν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού, απαιτείται αρκετός χρόνος και έξοδα για να επανασυνδεθεί.

Ο Σύλλογος Σεισμοπαθών Μεταμόρφωσης καλεί την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ να μειώσουν τις οφειλές των σεισμοπαθών κατά 50% τουλάχιστον, αν δε γίνεται να παραγραφούν. Επίσης, ζητούν, στα σπίτια τους που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και «κίτρινα» και για τα οποία πληρώνουν λογαριασμό στη ΔΕΗ, να αφαιρεθεί ο Δημοτικός Φόρος, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος στην ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ