Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Ωριμες είναι πια οι φράουλες, ώριμες και προσιτές στους περισσότερους... Ετσι γίνεται πάντα, όταν ωριμάσεις χάνεις την αξία σου... Με 80 γραμμάρια φύλλο κρούστα, 20 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο, τρακόσια γραμμάρια γάλα άπαχο, δύο αυγά, εκατό γραμμάρια κρέμα γάλακτος, λίγη βανίλια, εκατό γραμμάρια ασπαρτάμη και τρακόσια γραμμάρια φράουλες, θα φτιάξουμε μια εύγευστη τάρτα. Θα χωρίσουμε τα φύλλα κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια και θα τα αλείψουμε με το αραβοσιτέλαιο. Επειτα θα τα τοποθετήσουμε σε ατομικές φόρμες και θα βάλουμε επάνω δύο φύλλα. Θα τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και θα τα αφήσουμε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα θα βάλουμε το γάλα και την κρέμα και σε ένα μπολ θα ανακατέψουμε τη βανίλια και τα αυγά. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα θα αδειάσουμε το ένα τέταρτο στο μείγμα των αυγών και θα το ρίξουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Θα το σκεπάσουμε και θα το αφήσουμε να κρυώσει. Μετά, θα ανακατέψουμε με μια κουτάλα και θα γεμίσουμε τις τάρτες από τα φύλλα κρούστας που έχουμε ήδη φτιάξει. Θα γαρνίρουμε με φράουλες. Καλή όρεξη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ