Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΒΟΛΟΣ
Επιβαρύνει το περιβάλλον ο Οργανισμός Λιμένος

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου και ιδιαίτερα του Παλαιού Λιμεναρχείου από τις παράνομες λειτουργίες και δραστηριότητες υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ, οι οποίες δημιουργούν μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη συνοικία και την πόλη γενικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Π. Λιμεναρχείου Βόλου. Το γεγονός αυτό φέρνουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν για τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

«Εκτός από τις επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της παραπάνω συνοικίας από την εκφόρτωση ΣΚΡΑΠ, εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι η αερορύπανση που δημιουργείται από το άγανο και τις φουστοξίνες κατά την εκφόρτωση σιτηρών στο Σιλό. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος δε λειτουργούν ποτέ τα φίλτρα. Επίσης, δε λαμβάνεται κανένα μέτρο για την περισυλλογή κόκκων χημικών λιμασμάτων που πέφτουν στην προβλήτα κατά την εκφόρτωση χύμα φορτίων και από τα φορτηγά που τα μεταφέρουν. Η κονιορτοποίηση των χημικών φορτίων (ουρία, νιτρική αμμωνία κ.ά.) και τα σύννεφα σκόνης από τα διερχόμενα αυτοκίνητα μέσα στο λιμάνι και στους δρόμους της πόλης είναι ένας συνεχής κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα», σημειώνουν οι δύο βουλευτές.

Ακόμα «η γεφυροπλάστιγγα που αλόγιστα και ανεύθυνα εγκαταστάθηκε 20 μ. από τις κατοικίες της συνοικίας και μάλιστα υπερυψωμένη, είναι ένα επιπλέον πρόβλημα εξαιτίας των καυσαερίων και του θορύβου», καταλήγουν.

Για όλα τα παραπάνω, ρωτούν τους υπουργούς αν προτίθεται η κυβέρνηση να επιβάλει στον ΟΛΒ ΑΕ την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σύνολο των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας και ζωής των Βολιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ