Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Προσλήψεις εποχικού προσωπικού

Σε προσλήψεις 60 διμηνιτών εργατών για την «προστασία του πρασίνου από τον καύσωνα», προχώρησε χτες, η πλειοψηφία του Δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα έφερε, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγγελος Μοσχονάς. Ο μόνος που καταψήφισε την πρόταση ήταν ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, Σπ. Χαλβατζής.

Οι προσλήψεις θα γίνουν από επιτροπή, αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Αγγ. Μοσχονά, τον γενικό γραμματέα του δήμου, και την διευθύντρια Διοίκησης Προσωπικού. Δηλαδή, την απόλυτη πλειοψηφία της επιτροπής έχει η δημοτική αρχή, η οποία, αντί να φροντίσει έγκαιρα να κινηθούν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επιλέγει τη μέθοδο των ρουσφετολογικών προσλήψεων, ενόψει και εκλογών, εργατών μειωμένων δικαιωμάτων, όπως είναι οι εποχικοί και έκτακτοι εργαζόμενοι, που καθίστανται όμηροι της κάθε δημοτικής αρχής.

Ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη φέρνουν και οι υπόλοιπες (εκτός της «Συμπαράταξης») παρατάξεις της μειοψηφίας, οι οποίες ψήφισαν αυτές τις προσλήψεις με το πρόσχημα της προστασίας του πρασίνου. Ενδεικτικό είναι ότι η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση συμβούλων της μειοψηφίας, για να γίνουν οι προσλήψεις από διαπαραταξιακή επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ