Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΚΑΖΟΧΩΡΙ
Συγκέντρωση κατοίκων στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής του Γκαζοχωρίου έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της ιδιοκτησίας και της περιουσίας τους. Με συνθήματα: «Κάτω τα χέρια από το Γκαζοχώρι, εκεί είναι η ζωή μας όλη», και «Οχι ανεργία, όχι προσφυγιά, είναι δικαιώματα συνταγματικά», έκαναν σαφές ότι δε θα δεχτούν την απόφαση απαλλοτρίωσης καταστημάτων και κατοικιών της περιοχής, όπως μεθοδεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Στ. Καμπέλη, στον οποίο και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαίρεση κάποιων κατοικιών και βιοτεχνιών που εδρεύουν στην περιοχή, στοχεύοντας προφανώς στη διάσπαση του αγώνα των κατοίκων. Ομως, οι ίδιοι οι κάτοικοι τού απάντησαν ότι πρέπει να ανακληθεί η απόφαση απαλλοτρίωσης ολοκληρωτικά και να εξεταστεί το ζήτημα από την αρχή.

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι κατήγγειλαν σ' όλους τους χώρους την πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού, αν και ζητούσαν επίμονα συνάντηση από τις 3 Απρίλη, ο γενικός γραμματέας τούς δέχτηκε μόλις χτες, και αφού έκαναν την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ