Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών

Θλιβερή παρουσία των εργοδοτικών συνδικαλιστών του Καρέλια

Αναβλήθηκε, χτες, η δίκη των 13 συνδικαλιστών που είχαν μηνυθεί από τον Καρέλια επειδή πέρασαν την πύλη του εργοστασίου και μοίρασαν προκηρύξεις στους εργαζόμενους. Η δίκη ορίστηκε, τελικά, για την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη του 2003, παρά την επιμονή των τριών συνδικαλιστών που ανήκουν στο ταξικό κίνημα για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης.

Η αναβολή προήλθε από την πλευρά των συνδικαλιστών που είχαν έρθει σε συνεννόηση με τον Καρέλια ώστε να «κλείσει» η υπόθεση με την υπογραφή δηλώσεων «μετάνοιας». Από τη στιγμή που δε δέχτηκαν οι τρεις συνδικαλιστές, οι υπόλοιποι ζήτησαν αναβολή - και την πήραν! - καθώς έλειπε ένας κατηγορούμενος(Λυμπερόπουλος), ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Αλεβιζόπουλος που ανέλαβε να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις, του είπε στο τηλέφωνο, λίγο πριν τη δίκη: «Δεν μπορώ να έρθω τελικά. Μου έτυχε σοβαρή δουλιά»... Παράλληλα, ζήτησαν να κληθούν ως μάρτυρες ο... Χρ. Πολυζωγόπουλος και ο Γ. Μανώλης. Παραδόξως η πρόεδρος του δικαστηρίου αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς αυτούς και ανέβαλε τη δίκη.

Θλιβερή εικόνα αποτέλεσε στους διαδρόμους του δικαστηρίου η παρουσία των κατηγορούμενων εργοδοτικών συνδικαλιστών που άκουγαν σε... στάση προσοχής τον μηνυτή Καρέλια, όταν τους απηύθυνε το λόγο, νουθετώντας τους, κατά τη διάρκεια της διακοπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ