Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΡΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΔΑΡΙΓΚ»
Σχεδιάζεται το κλείσιμό της

Αντιμέτωποι με την ανεργία κινδυνεύουν να βρεθούν περίπου 280 εργαζόμενοι της συρματουργίας «ΔΑΡΙΓΚ», στη Χαλκίδα, αφού εδώ και αρκετό καιρό το εργοστάσιο υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης πρώτης ύλης ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει απολύσεις με το 2% και η εργοδοσία ζητάει να τεθεί σε διαθεσιμότητα το μισό προσωπικό.

Βέβαια ο όμιλος Κουταλίδης, που έχει σήμερα στην κατοχή του την άλλοτε υπερκερδοφόρα βιομηχανία συρματουργίας, έχει άλλα σχέδια κατά νου, γι' αυτό αρνείται να πληρώσει ή να ρυθμίσει τα χρέη του στις τράπεζες, αν δε δρομολογηθούν τα σχέδιά του. Ετσι ως μεγαλοκτηματομεσίτης, που είναι, εκείνο που έχει σχεδιάσει είναι η κατεδάφιση του εργοστασίου, η μεταφορά του αλλού και η ανέγερση στο χώρο του εργοστασίου έκτασης 50 στρεμμάτων, εμπορικού κέντρου, πολυτελών κατοικιών κ.ά. Σχεδιασμός που προκύπτει και από παλιότερη απόφαση του Δήμου Χαλκίδας, με την οποία ο χώρος έχει κηρυχτεί ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων και πρασίνου. Οπως αποδεικνύεται, εκ των υστέρων, για τον παραπάνω λόγο και μόνο, ο μεγαλοεπιχειρηματίας προχώρησε στην εξαγορά του εργοστασίου από το χρεωμένο ιδιοκτήτη του, Σαρρή.

Εντωμεταξύ παρ' ότι η νέα φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ έκαναν «φιλότιμες» προσπάθειες να τον βοηθήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων του, ωστόσο κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφού είναι και το μοναδικό μέρος που δεν έχει τσιμεντοποιηθεί ακόμα (!)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ