Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΠΕ
Μόνος κερδισμένος από το ξεπούλημα ο Λάτσης

Την πλήρη άρνησή τους στο ξεπούλημα από την κυβέρνηση του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων στον Λάτση και απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος του μήνα ανακοίνωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι συνδικαλιστές των σωματείων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, αλλά και του σωματείου στη ΔΕΠΑ, καταγγέλλοντας ότι η όλη διαδικασία έγινε κάτω από το τραπέζι για να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία.

Προχωρώντας σε συγκρίσεις των δύο επιχειρήσεων ΕΛΠΕ και ΠΕΤΡΟΛΑ, επισήμαναν ότι ο μόνος που κερδίζει είναι ο Λάτσης, που με διάφορες μεθοδεύσεις που προβλέπει η σύμβαση θα βρεθεί να ελέγχει όλο τον όμιλο, σε μια φάση που το κλείσιμο του απαρχαιωμένου διυλιστηρίου του ήταν βέβαιο. Οπως αποκάλυψαν, μάλιστα, υπήρχε μελέτη οίκου, που έγινε για λογαριασμό των ΕΛΠΕ και δόθηκε στον πρωθυπουργό, που κάνει σαφές ότι δε συμφέρει συγχώνευση της επιχείρησης. Η κυβέρνηση, όμως -κατήγγειλαν - επέμενε και όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός με τη διάλυση της κοινοπραξίας Λάτση - «Lukoil», έτρεξαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Εξασφάλισαν έτσι γνωμοδότηση που λέει ότι εάν διαλυθεί μια κοινοπραξία, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός, έχει τη δυνατότητα αν μια εταιρία θέλει να μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σ' αυτόν. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν στην παράνομη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης για να εγκρίνει το ξεπούλημα και στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει προσβάλλοντας τη νομιμότητά του.

Συγκρίνοντας τις δύο επιχειρήσεις, ο κάθε συνδικαλιστής ξεχωριστά σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο όμιλος το μόνο που θα κερδίσει είναι τεράστια κόστη, που θα έρθουν από την ΠΕΤΡΟΛΑ και τα οποία τελικά θα μετακυλιστούν στον καταναλωτή. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ Νίκος Ορφανός σημείωσε ότι απέναντι στη μεγάλη επιχειρησιακή ανάπτυξη της επιχείρησης και τις επενδύσεις που έχει κάνει, η ΠΕΤΡΟΛΑ διαθέτει ένα διυλιστήριο που παράγει ελάχιστα μη ανταγωνιστικά προϊόντα και οι περίφημοι αποθηκευτικοί χώροι δε θα προσφέρουν τίποτα, αφού οι μισές δεξαμενές είναι άχρηστες και θέλουν τεράστιες επενδύσεις για να αξιοποιηθούν.

Τις άμεσες επιπτώσεις και στη ΔΕΠΑ από το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ, τα οποία διαθέτουν 35% των μετοχών, επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων εκεί Γ. Βαλιανάς και επανέλαβε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Στον διακαή πόθο του Λάτση να μπει στην αγορά καυσίμων, αναφέρθηκε ο Β. Δούρος, πρόεδρος του σωματείου στην ΕΚΟ. Οπως τόνισε, τώρα θα τα καταφέρει, καθώς η θυγατρική αυτή τη στιγμή έχει πάνω από το 20% της αγοράς με 1.800 πρατήρια. Τέλος, ο Ν. Γκούτσης, πρόεδρος του σωματείου στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ, σημείωσε ότι η θυγατρική είναι μια τεράστια τεχνική εταιρία με απεριόριστες δυνατότητες που θα παραδοθεί και αυτή στον Λάτση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα 8% στο Λάτση!(2004-08-18 00:00:00.0)
Ο Λάτσης... σωτήρας(2003-06-06 00:00:00.0)
Κατέλαβαν τα γραφεία των ΕΛΠΕ(2003-06-04 00:00:00.0)
Το έγκλημα ήταν προαποφασισμένο(2003-06-04 00:00:00.0)
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ των ΕΛΠΕ στην ΠΕΤΡΟΛΑ(2003-05-31 00:00:00.0)
Με ρόπαλα και ΜΑΤ για το χατίρι του Λάτση(2002-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ