Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγαλώνει η «στρατιά» των ανυπότακτων

Από τις πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των ηθοποιών
Από τις πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των ηθοποιών
Πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη λαϊκή Αντι-Σύνοδο, το Σάββατο, απευθύνει σε όλους τους ηθοποιούς το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Για το σκοπό αυτό μάλιστα το ΣΕΗ μισθώνει το πούλμαν που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 5 το πρωί μπροστά από τα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 33).

«Οι Ελληνες ηθοποιοί», τονίζεται στην ανακοίνωση, «πρέπει να συμπαραταχτούν με όλους τους Ελληνες και ξένους εργαζόμενους και τη νεολαία και να πάρουν μέρος στη λαϊκή Αντι-Σύνοδο, καταδικάζοντας όλους αυτούς που με τις αποφάσεις τους θέλουν να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις μας, να εμποδίσουν την καλλιτεχνική μας έκφραση, να εμπορευματοποιήσουν τον πολιτισμό, να μας υποτάξουν στους οικονομικούς τους μηχανισμούς. Δεν πρέπει να σιωπήσουμε, δεν πρέπει να συνηγορήσουμε στα μεγάλα εγκλήματα που δρομολογούνται σε βάρος του πολιτισμού, της εργασίας, της ζωής μας. Δεν πρέπει να δεχτούμε τη μιζέρια, τη φιλανθρωπία και τη ζωή με το κομμάτι».

Υπογραμμίζει επίσης: «Οι αποφάσεις της άτυπης συνόδου των υπουργών Πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 - 24 Μαΐου και έγινε ερήμην των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, ερήμην των λαών της Ευρώπης και από τις οποίες αποφάσεις απουσιάζουν οι λέξεις καλλιτέχνης, δημιουργός, έργο τέχνης, γλώσσα, ιστορική μνήμη, ενώ κυριαρχούν λέξεις όπως: μάρκετινγκ, αγορά, πολιτιστικό προϊόν, πολιτιστική βιομηχανία. Το διαρκώς ανακυκλούμενο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των καλλιτεχνών, η ανεργία που θεριεύει, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς κ.ά. θα τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου (21-22 Ιούνη)».

Και καταλήγει: «Ολοι μαζί να γιγαντώσουμε τη Στρατιά των ανυπότακτων για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το λειτούργημά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ