Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε οριακό σημείο το ΚΘΒΕ

Ολα τα σωματεία των εργαζομένων στην κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την καλλιτεχνική διεύθυνσή της

Την αγωνία τους για το μέλλον του ΚΘΒΕ εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του θεάτρου σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, καταγγέλλοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση για την κατάσταση, στην οποία έχει οδηγήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Επισήμαναν ότι το θέατρο κινδυνεύει να μετατραπεί από καλλιτεχνικός οργανισμός σε διαχειριστή ενοικιαζόμενων αιθουσών, ενώ αναφερόμενοι στα οικονομικά του, τόνισαν ότι σήμερα βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Στη συνέντευξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΘΒΕ - πάσης φύσεως προσωπικού, του Σωματείου Τεχνικών Σκηνής και Βοηθητικού Προσωπικού Σκηνής και της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Ηθοποιών ΚΘΒΕ, δόθηκαν οι επιστολές που έχουν απευθύνει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους υπεύθυνους του θεάτρου. «Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλοι οι ιθύνοντες (υπουργός Πολιτισμού, καλλιτεχνική διεύθυνση, Διοικητικό Συμβούλιο) δεν έχουν ευθαρσώς την τόλμη να συνδέσουν το οικονομικό "Βατερλό" του οργανισμού με το καλλιτεχνικό "Βατερλό" σχεδόν όλου του παραγόμενου καλλιτεχνικού του έργου, ειδικά την τελευταία διετία. Ας αναμένουν οι πάντες την πλέον δυναμική αντίδρασή μας, σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της ένδειας και άδικου καταλογισμού ευθυνών σε εκείνους που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τη διαγραφόμενη καταβύθιση», υπογραμμίζεται σε μια από τις επιστολές.

Οσον αφορά τις παραστάσεις του καλοκαιριού, η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή Ηθοποιών ΚΘΒΕ στην επιστολή της σημειώνει ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε αδρανοποιηθεί το 60% του δυναμικού του θεάτρου, ενώ φέτος αδρανοποιείται το 75% και τονίζει: «Μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το οικονομικό "μοντέλο" που προτείνεται και που αντιμετωπίζει την οικονομική δυσπραγία με μείωση της παραγωγικότητας, όταν μάλιστα τα ανελαστικά έξοδα παραμένουν σταθερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ