Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ροές» χορού και μουσικής

«Ρέει το γάλα, ρέει το μέλι, ρέει κρασί» για δυο βραδιές, στο Αλσος Στρατού (Λ. Κατεχάκη), όπου το Χοροθέατρο Ροές θα παρουσιάσει (23, 24/6, 9.30μ.μ.) τη νέα του παράσταση - χειμαρρώδη ποταμό μουσικής και χορού. Βασισμένη σε ευρύ φάσμα μουσικών από την κλασική μέχρι τα ρεμπέτικα και τα δημοτικά η Σοφία Σπυράτου δημιούργησε χορογραφίες με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Με μοτίβα από μύθους, τέσσερις σολίστ μουσικοί και επτά σολίστ χορευτές δημιουργούν ατμόσφαιρα παραμυθιακής ευφορίας και κεφιού. Κάθε μουσικό όργανο καθοδηγεί τα βήματα του χορευτή ή της χορεύτριας, σ' ένα σκηνικό χώρο «κενό» από περιττά στολίδια. Ο ήχος, ο όγκος ή το σχήμα του μουσικού οργάνου μετουσιώνονται σε κίνηση, δημιουργώντας ντουέτα σχέσεων, άλλοτε κωμικών και άλλοτε ερωτικών ή λυρικών. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσικοχορευτική σύνθεση, στην οποία συμμετέχουν όλοι, μουσικοί και χορευτές.

Η σκηνοθεσία - χορογραφία είναι της Σοφίας Σπυράτου, τα κοστούμια της Αγγελικής Σαμαρά. Οι μουσικοί είναι οι: Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Γιώργος Καλούδης και Πίμης Πέτρου. Χορεύουν: Ελενα Κουρκούλη, Ντανίλο Ζέκα, Δημήτρης Φέρρας, Τζίνα Καλαντζή, Εύη Χατζάκη, Αποστολία Τσολάκη, Φαίδρα Σούτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ