Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αντίο απογοήτευσης

«Αντίο» από Ντέμη εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην ΑΕΚ αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Φταίει η Πολιτεία»

Απηυδισμένος από την κατάσταση στην ΑΕΚ και γενικά στο ποδόσφαιρο, ο Νικολαΐδης επισημοποίησε χτες, με συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «SPORFM», την απόφασή του να μεταναστεύσει: «Ηταν η χειρότερη χρονιά σε όλους τους τομείς. Δε γίνεται οι παίκτες να παίζουν και στις κερκίδες να υπάρχει εμφύλιος. Θεωρώ ότι μία μερίδα των οπαδών της "ORIGINAL" έχει καταπατήσει τις αρχές της. Είναι τραγικό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα από τους οπαδούς απέναντι σε παίκτες (Γεωργάτο) που με τόσα προβλήματα ήταν από τους καλύτερους, αλλά και τον προπονητή. Αυτό επηρέασε και τον ψυχισμό μου. Αλλιώς είχα συνηθίσει. Διαφωνώ με τον τρόπο που μία μερίδα οπαδών εκδηλώνουν την αντίθεσή τους σε κάποια πράγματα. Εδώ είδαμε το φαινόμενο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να απλώνουν χέρι στο Βαζέχα. Δε θα ήθελα ποτέ να φτάσω σε αυτό το σημείο. Δε θα το άντεχα ψυχολογικά».

Είχε ξανασκεφτεί ν' αποχωρήσει αλλά «πάντα είτε με κουβέντες με τον προπονητή, είτε από μόνος μου "παραμυθιαζόμουν" και τελικά έμενα». Ομως φέτος «από ένα σημείο και μετά σήκωσα και εγώ ψηλά τα χέρια. Είδα ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Μου δημιουργούσε πρόβλημα που εγώ έπρεπε να έχω ευθύνη για τα πάντα στην ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Μου επέβαλαν ένα ρόλο που δεν τον ζήτησα και δεν μπορούσα να ανταποκριθώ. Να διασφαλίζω την ηρεμία και όλα και ταυτόχρονα να παίζω και καλά». Την απόφαση αποχώρησης «100% την πήρα κάπου μέσα στον Απρίλιο - Μάρτιο». Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από οποιαδήποτε ομάδα». Είναι όμως τόσο χολωμένος που «ακόμη κι αν δε βρω κάποια που να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες μου, δεν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΑΕΚ»...

Σταράτος ο Νικολαϊδης ήταν και για τη γενικότερη ποδοσφαιρική πραγματικότητα: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει απομείνει κόσμος που θεωρώ ότι είναι ο χειρότερος, που δημιουργεί επεισόδια, που τη μια στιγμή σε αποθεώνει και την άλλη σε βρίζει. Ολα αυτά είναι χωρίς ουσία. Οσο για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φταίει η πολιτεία και όχι οι ομάδες. Αν η πολιτεία ζητούσε από την αρχή να αποπληρωθούν τα χρέη δε θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ζητήσουν ευθύνες από αυτούς που τα δημιούργησαν τα χρέη και όχι να την πληρώσουν οι ομάδες. Απλώς οι πολιτικοί για ψηφοθηρικούς λόγους δεν τολμούσαν να αγγίξουν τις ομάδες, παρέχοντάς τους μάλιστα και διευκολύνσεις»...

Κατά τ' άλλα, ο διεθνής επιθετικός επαίνεσε τους συμπαίχτες του αλλά και τον Μπάγεβιτς που «έκανε πολύ καλή δουλιά, παρά τα όποια λάθη του, τα οποία δικαιολογώ. Ισως με λίγη περισσότερη πολιτική στις δηλώσεις του εξαιτίας της θέσης του να βελτίωνε κάπως την κατάσταση». Καλά λόγια είχε και για την Εθνική («έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα»), επισημαίνοντας: «Πιο πολύ "ζεστός" είμαι για το EURO παρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί είναι κάτι που με αφορά πιο άμεσα».

  • Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της αποχαιρέτισε τον Νικολαΐδη εκφράζοντας «δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε» και του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία», ελπίζοντας «στο μέλλον να βρεθεί και πάλι στις τάξεις της».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ