Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ
Ραντεβού στα Πατήσια

Στα Πατήσια αύριο θα παιχτεί η τρίτη πράξη των φετινών τελικών στην Α1 με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί στο κλειστό του Σπόρτιγκ την ΑΕΚ (20.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι δυο αντίπαλοι έχουν από μια νίκη στο ενεργητικό τους και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις το τρίτο παιχνίδι αποτελεί πάντα και το πιο καθοριστικό. Οι «πράσινοι» θέλουν να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι (αν χάσουν στα Λιόσια μετά) και αυτό για να συμβεί θα πρέπει να κερδίσουν σήμερα. «Οι απώλειες απαγορεύονται», λοιπόν, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στις τάξεις των «πρασίνων» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να χαλαρώσει τους παίκτες του. Αλλωστε, σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό η νευρικότητα που επέδειξαν στο Β` μέρος του δεύτερου παιχνιδιού στην έδρα της ΑΕΚ ήταν και το κύριο στοιχείο που επέφερε την ήττα. Ο «Ζοτς» κάλεσε τους παίκτες του «τριφυλλιού» να μη χάσουν καθόλου τη μαχητικότητα που επέδειξαν και στα δυο παιχνίδια, ενώ παράλληλα θεωρεί πλεονέκτημα ότι αυτή τη φορά θα υπάρχει η παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού» στις εξέδρες του σταδίου.

Στην αντίπερα όχθη ο Ντράγκαν Σάκοτα δηλώνει ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της ήττας στο πρώτο παιχνίδι και να δείξει χαρακτήρα στο δεύτερο τελικό, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Οσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που τον απασχολεί και ακούει στο όνομα Δήμος Ντικούδης τα πάντα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού ο διεθνής παίκτης από την Τετάρτη το μεσημέρι αισθανόταν ακόμη μεγαλύτερους πόνους στη μέση. Ο «Σάλε», πάντως, ευελπιστεί σε μια ανάλογη απόδοση του νεαρού Μπορούση όπως στον αγώνα στα Λιόσια εάν κληθεί... να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με τη σημερινή αναμέτρηση (20.15 ΕΤ1) Περιστέρι και Ολυμπιακός συμπληρώνουν καρέ συναντήσεων στα πλαίσια των «μικρών τελικών». Η ομάδα των Δυτικών συνοικιών προηγείται με 2 - 1 στις νίκες, μετά το 83-73 στον Κορυδαλλό, και αν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, όλα τελειώνουν. Αλλιώς θα χρειαστεί και το επόμενο παιχνίδι. Μόνο που πλέον οι αναμετρήσεις δεν έχουν ουσιαστικό νόημα. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε να συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα για τρία χρόνια και είτε τρίτος βγει, είτε τέταρτος, έχει οριστικοποιήσει πού θα είναι η ευρωπαϊκή του παρουσία. Οσο για την εναπομείνασα θέση, αυτή εξαρτάται από τη βούληση του Παναθηναϊκού (αν θελήσει θα λάβει μέρος). Ετσι η κατάκτηση της τρίτης θέσης αφορά μόνο το γόητρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ