Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ο Αθνάρ απειλεί το κόμμα των Βάσκων

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Στην επίθεση πέρασε για μια ακόμη φορά ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, στα πλαίσια της εκστρατείας του κατά του ριζοσπαστικού βάσκικου αυτονομιστικού κόμματος «Sozialista Abertzaleak», που θεωρείται η συνέχεια του κόμματος «Μπατασούνα».

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας από την πόλη της Παμπλόνα την Κυριακή, «προειδοποίησε» τα βασκικά αυτονομιστικά κόμματα να μην αψηφήσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που καλεί το Κοινοβούλιο της Χώρας των Βάσκων να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του «Sozialista Abertzaleak». Χαρακτηριστικά ο Αθνάρ δήλωσε: «Το κράτος δεν ανέχεται προκλήσεις από κανέναν. Τέτοια ανυπακοή δεν υπάρχει στην Ευρώπη και δε θα υπάρξει στην Ισπανία».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τρία αυτονομιστικά κόμματα της Βασκικής Βουλής (τα κυβερνητικά PNV και EA και το «Sozialista Abertzaleak») ψήφισαν κατά της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του τελευταίου, μπλοκάροντας την απόφαση του Δικαστηρίου. Την περασμένη βδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων να εξηγήσουν δημόσια τα αίτια της πράξης τους.

Χτες επίσης σημειώθηκε έκρηξη σε ξενοδοχείο λίγο έξω από την πόλη του Μπιλμπάο χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ