Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«Κάτω τα χέρια από την Κούβα!»

Ψηφίσματα συμπαράστασης

Με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) «εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του προς τον ηρωικό λαό της Κούβας και την κυβέρνησή του, και δηλώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, στον αγώνα για την υπεράσπιση της Επανάστασης και της εθνικής ανεξαρτησίας της Κούβας.

Με σχετική ανακοίνωση, επίσης, εκφράζει «την οργή και την αγανάκτησή του, για την πρόσφατη ανακοίνωση - επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα εσωτερικά της Κούβας και τη συμπαράταξη των Βρυξελλών με τα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών για ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος στο Νησί της Επανάστασης.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ανήθικες και πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου ενέργειες και μεθοδεύσεις των Αμερικανών - Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που αποτελούν ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας και αποσκοπούν στην ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση, που και ως Προεδρία της ΕΕ, υπερθεματίζει και συντάσσεται με τα σχέδια των πολεμοκάπηλων για ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος της Κούβας...

Κάτω τα χέρια από τη σοσιαλιστική Κούβα! Οι λαοί όλης της Γης είναι μαζί της».

Το Συνδικάτο Φαρμάκου

Την «αλληλεγγύη του στον ηρωικό κουβανικό λαό που βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της συνοδοιπόρου του υποταγμένης ΕΕ» εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ