Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ»
Φωνή αντίστασης και πάλης

Διεκδικεί την ψήφο των εργαζομένων στις εκλογές του Συλλόγου, στις 22 Μάρτη

Κάλεσμα, για ψήφο αντίστασης στα σχέδια της διοίκησης των Τραπεζών Ομίλου Πειραιώς και καταδίκης της τακτικής της ηγεσίας της ΟΤΟΕ, απευθύνει η ΕΣΑΚ Μακεδονίας - Θράκης, μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου Τραπεζοϋπαλλήλων της τράπεζας, που θα γίνουν στις 22 Μάρτη. Οι εκλογές γίνονται σε κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους της τράπεζας, καθώς στις αρχές του Ιούνη, θα προχωρήσει η συγχώνευσή της με τις υπόλοιπες του Ομίλου (Πειραιώς και Χίος).

Η παράταξη καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της, επισημαίνοντας, στην ανακοίνωσή της, ότι οι υπόλοιπες τέσσερις παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ και η παράταξη του Κ. Πουλαρίκα), που εδώ και δέκα χρόνια «έχουν κοινή ευθύνη για την πορεία απουσίας του Συλλόγου» με τις ομόφωνες αποφάσεις τους στο ΔΣ, κατεβαίνουν τώρα με κοινό ψηφοδέλτιο, με στόχο τον αποκλεισμό κάθε άλλης φωνής.

Οπως καταγγέλλει, το κοινό ψηφοδέλτιο των τεσσάρων παρατάξεων «στήθηκε», από την ηγεσία της ΟΤΟΕ «σε διαβουλεύσεις πίσω από την πλάτη των εργαζομένων». «Μην συμβάλλεις με την ψήφο σου σε ένα μονοφωνικό ανεξέλεγκτο Σύλλογο, εξαρτημένο της ηγεσίας της ΟΤΟΕ. Κατοχύρωσε το δικαίωμά σου στην ενημέρωση για ό,τι σε αφορά», σημειώνει η ΕΣΑΚ.

Σχετικά με τη συγχώνευση, η ΕΣΑΚ καταγγέλλει την ηγεσία της ΟΤΟΕ, ότι, μαζί με τη διοίκηση του Ομίλου, ασκούν πιέσεις, ώστε να δεχτούν οι εργαζόμενοι σιωπηρά παραβιάσεις στον Οργανισμό και να υπογραφτεί νέος, πολύ χειρότερος. Επισημαίνει ακόμα ότι δε γίνεται να προχωρήσει η συγχώνευση, αν δεν ξεκαθαριστεί πρώτα το πρόβλημα των Εσωτερικών Οργανισμών και των Ασφαλιστικών Ταμείων των τριών Τραπεζών. «Για να λυθούν αυτά, απαραίτητη η "τελική λύση" του συνδικαλιστικού προβλήματος. Συγχώνευση κατά τα πρότυπα της διοίκησης, δεν μπορεί να γίνει με το συνδικαλιστικό κίνημα να ανθίσταται. Είναι αδύνατο. Και αυτό είναι η μεγάλη μας δύναμη», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ