Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μπλοκάρουμε την ακρίβεια

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή το αίτημα της ΔΕΗ για αυξήσεις 4% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και άλλα παρόμοια αιτήματα

Στην ενίσχυση του ΚΚΕ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων, ώστε οι λαϊκές δυνάμεις να μπλοκάρουν την ακρίβεια, να χαράξουν μια νικηφόρα πορεία του λαού, όπου ο τομέας της ενέργειας να γίνει λαϊκή περιουσία, καλεί τον ελληνικό λαό η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Με αφορμή το αίτημα της ΔΕΗ να επιβάλει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού κατά 4%, καθώς και άλλα αιτήματα για ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η ΚΟΑ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι αυξήσεις αυτές επιβάλλονται με στόχο την παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και σε όλα τα είδη οικιακής κατανάλωσης θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα. Οι φετινές αυξήσεις των προηγούμενων χρόνων πλήττουν σοβαρά το λαϊκό καταναλωτή, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Οι αυξήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των κερδών της ΔΕΗ, τα οποία, μόνο για το πρώτο τρίμηνου του 2003, ανήλθαν στα 104 εκατομμύρια δραχμές, αυξημένα κατά 52,3%.

Η κυβέρνηση και η ΔΕΗ - υπογραμμίζει η ΚΟΑ - βάζουν αυξήσεις στη λαϊκή κατανάλωση και πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια κάτω του κόστους στα μεγάλα μονοπώλια π.χ. ΠΕΣΙΝΕ. Ετσι επιβάλλουν στον ελληνικό λαό τσουχτερές αυξήσεις, πριμοδοτώντας μέσα από τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τα κέρδη της ΔΕΗ τα καρπώνονται οι μεγαλομέτοχοι, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες της ΔΕΗ προς τον ελληνικό λαό χειροτερεύουν, οι συχνές βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης των δικτύων, οι καθυστερήσεις λόγω έλλειψης υλικών και οι κακοτεχνίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Τα προβλήματα αυτά θα οξύνονται όσο προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ και στηρίζει ανοιχτά η ΝΔ».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση τονίζει ότι «το κύριο σήμερα είναι να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συμβιβασμένων κομμάτων με την ΕΕ. Τα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν τα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας στις εκλογές όποτε και να γίνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ