Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Χρεώνουν τον «κούκο για αηδόνι»

«Χέρι» στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζόμενων νοικοκυριών της χώρας επιχειρούν να βάλουν οι διάφορες τράπεζες, οι οποίες σε αυτή τη φάση εκμεταλλεύονται και την κατάργηση του πλαφόν που υπήρχε στα καταναλωτικά δάνεια. Στο πλαίσιο αυτό η Eurobank (όμιλος Λάτση) ανακοίνωσε χτες την «προσφορά» μιας... «νέας γενιάς καταναλωτικών δανείων», τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους επιτρέπουν στους πελάτες τους να «αντλούν όσα κεφάλαια χρειάζονται και όταν τα χρειάζονται».

Η σχετική ανακοίνωση της τράπεζας που στάλθηκε στον Τύπο ακροβατεί ανάμεσα σε διάφορα τέτοια τεχνάσματα και μεγαλοστομίες. Για παράδειγμα ότι μπορεί να επιλέξει τη συχνότητα αποπλωρωμής και το ύψος των δόσεων. «Παραλείπουν» όμως να αναφέρουν το παραμικρό για το ύψος των επιτοκίων που χρεώνουν. «Παράλειψη» που κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Οπως πληροφορηθήκαμε από αναγνώστη μας, τα δάνεια μέχρι τα 3.000 ευρώ χρεώνονται με 12,75%. Από κει και πέρα και προκειμένου να βάλουν στο χέρι τους δανειολήπτες χρεώνουν με 11% (1,75 μονάδα χαμηλότερα) τα ποσά από 3.000 μέχρι 6.000 ευρώ. Και μιλάμε βέβαια για τα συμβατικά επιτόκια. Γιατί αν κάποιος επειδή δυσκολεύεται, ή για άλλο λόγο, επιλέξει να πληρώνει κάθε δίμηνο ή τρίμηνο και να μειώσει τις δόσεις τότε θα πληρώσει τον κούκο για αηδόνι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ