Κυριακή 29 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΤΑΛΙΑ.- Με νέες περικοπές 12.300 θέσεων εργασίας κυρίως εκτός Ιταλίας, κλείσιμο εργοστασίων και αύξηση κεφαλαίου, σχεδιάζει να επανέλθει στην κερδοφορία έως το 2006 η «Fiat», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζουζέπε Μόρκιο. Από πλευράς του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ουμπέρτο Ανιέλι, διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,84 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση του τρίτου σχεδίου αναδιοργάνωσης μέσα σε διάστημα δύο ετών. Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από τον τέταρτο κατά σειρά διευθύνοντα σύμβουλο της «Fiat» μέσα σε ένα χρόνο.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.- Σε νέες απολύσεις προσανατολίζεται η ολλανδική αεροπορική εταιρία «KLM Royal Dutch Airlines», στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συρρίκνωση του λειτουργικού της κόστους, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορέων αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η KLM, που ήδη έχει πραγματοποιήσει 3.000 απολύσεις, κινείται για την περαιτέρω μείωση του προσωπικού της κατά 1.500 άτομα.

ΓΑΛΛΙΑ.- Τη μεγαλύτερη πτώση κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία το μήνα Μάη, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στις ανησυχίες περί αύξησης της ανεργίας, στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, οι καταναλωτικές δαπάνες τον περασμένο μήνα σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ